Verstappen riskeert gridstraf in Barcelona vanwege motorwissel

Sportnieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 16:50
copyright proshots 25349080
Zes van de tien teams zijn richting Barcelona gekomen met aanpassingen aan hun auto. Red Bull Racing doet zeker niet onder aan de andere teams, want aan de FIA gaf het team al vijf wijzigingen in onderdelen door. Voor de auto van Verstappen blijft het daar alleen niet bij. Ook de motor van de RB20 van de regerend wereldkampioen is wederom vervangen. Het is de vierde motorwissel van de Nederlander dit seizoen en daarmee heeft hij de limiet bereikt.
In een officieel document van de FIA valt te lezen dat Verstappen een van de drie coureurs is die met een nieuwe motor aan het weekend in Barcelona begint. De andere twee coureurs die ook met een nieuwe motor rijden zijn Ferrari-coureur Carlos Sainz en Alpine-coureur Pierre Gasly. Voor Verstappen en Gasly is de huidige motor de vierde motor waarmee zij dit seizoen rijden. In totaal mogen de coureurs ieder seizoen onbestraft met maximaal vier motoren rijden.

Volledige aandrijflijn vervangen

In het document staat dat de volledige aandrijflijn van de auto van Verstappen is vervangen. Hierbij gaat het om de verbrandingsmotor, de turbomotor, de MGU-H én de MGU-K. Tijdens het meest recente raceweekend in Canada ontstond er onduidelijkheid over de motor waarmee Verstappen aan het begin van het weekend reed. Tijdens de race in Montreal zou de Nederlander namelijk ook al met een nieuwe motor gaan rijden, maar dat plan was na de tweede vrije training al van de baan.
De motor waarmee Verstappen het weekend in Canada bleek te zijn gestart, werkte niet naar behoren waardoor de Nederlander de rest van het weekend met een oudere motor reed. Volgens de reglementen van de FIA zou Verstappen tijdens het seizoen wel mogen overstappen op een eerder gebruikte motor. Reeds gebruikte motoren mogen oneindig gebruikt worden. Kiest het team van Red Bull er alleen voor om Verstappen een vijfde nieuwe motor te geven dan volgt er een gridstraf.

Ook Gasly loopt risico

Zoals eerder genoemd rijdt ook Alpine-coureur Gasly dit weekend met zijn vierde motor van het seizoen. Daarmee riskeert ook de Fransman een gridstraf. De heren van Ferrari hebben een klein beetje meer speelruimte. Carlos Sainz en Charles Leclerc rijden dit weekend beiden met hun derde motor.
©F1Maximaal
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties