Verstappen reageert op conflict vader Jos en Horner: 'Dit had voorkomen kunnen worden'

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 15:50
copyright proshots 25579526
Max Verstappen reageerde zaterdag na zijn gewonnen sprintrace in Oostenrijk op het conflict tussen zijn vader Jos en teambaas Christian Horner. Volgens de Nederlandse WK-leider had dit voorkomen kunnen worden.
'Niemand vindt dit leuk. Niet voor mij, niet voor mijn vader, niet voor Christian en niet voor het team,' verklaarde Verstappen op de Red Bull Ring. Verstappen senior zou dit weekend deelnemen aan een Legends Parade met een oude Red Bull, maar trok zich terug nadat hij vernam dat Horner zijn deelname probeerde tegen te houden. Horner ontkende later deze beschuldiging.
De spanning tussen Horner en Jos Verstappen broeit al langer, vooral na beschuldigingen van seksueel gedrag richting Horner tijdens het begin van het seizoen. Vrijdag voegde Verstappen senior hieraan toe dat 'het niet meer goed komt tussen hem en Horner', zoals hij aan NU.nl liet weten.

Verstappen denkt dat conflict voorkomen had kunnen worden

'Je wilt niet dat dit gebeurt,' reageerde Verstappen junior zaterdag. 'Maar mijn vader heeft zijn standpunt duidelijk gemaakt en ik begrijp zijn kant van het verhaal. Hij wordt gevraagd om deel te nemen en krijgt dan te horen dat hij niet welkom is.' Verstappen merkte op dat zijn vader persoonlijk niet erg gehecht was aan de mogelijkheid om in een oude Red Bull te rijden. 'Het maakt hem niet veel uit, maar er zijn wel tienduizenden Nederlanders voor wie dit natuurlijk fantastisch zou zijn.'
De drievoudig wereldkampioen was helder over de situatie tussen zijn vader en teambaas Horner: 'Ik wil graag goede relaties met iedereen hebben, maar deze situatie had voorkomen kunnen worden.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties