'Verstappen beschouwde tweede plek op Silverstone als een overwinning'

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 16:37
verstappen
De kwalificatie in Silverstone liep voor Red Bull Racing bijna uit op een grote ramp. Sergio Pérez parkeerde zijn RB20 in de grindbak, en na de rode vlag kopieerde Max Verstappen zijn teamgenoot bijna. Met een beschadigde vloer wist de wereldkampioen de schade te beperken, al meent Louis Dekker dat Verstappen na de kwalificatie hogere verwachtingen had van de race zelf.
Dekker legt in de Formule 1-podcast van de NOS uit dat de schade aan de auto van Verstappen op zaterdag niet onderschat mag worden. 'Ik denk dat Verstappen na de kwalificatie nog wel hoopte (op de zege, red.). De snelheid was nog wel goed, en hij reed een geweldige ronde met een auto met een vloer, die op een kapot puzzeltje leek. Ze hebben allemaal stukjes eraf gebroken en weer in elkaar gezet', deelt Dekker. Verstappen zelf gaf achteraf aan dat hij zonder schade voor poleposition had kunnen strijden.
'De balans was helemaal verstoord, en hij zette toch nog de vierde tijd neer. Verstappen had zich al verzoend met een plek rond de vijfde startrij, maar hij hoopte op meer toen hij met die beschadigde auto nog de vierde startplek pakte', weet Dekker te melden. Verstappen mocht zijn vloer laten vervangen voor de race, en dacht op basis van de kwalificatie dus mee te dingen voor de overwinning. Dat lukte uiteindelijk ook, maar op pure snelheid kwam Red Bull tekort.

Verstappen maakt uitzondering

'Het bleek alleen in de race tegen te vallen. Hij verklaarde na afloop dat het vooral aan de banden lag', zegt de journalist van de NOS. 'Verstappen was in het begin helemaal nergens, en voelde ook met zijn team dat er niet meer in zat. Toen zag hij ook Carlos Sainz in zijn spiegels opdoemen, en toen zei hij: Jezus, dit wordt echt een slechte race.' De Nederlander rekende op dat moment op een vijfde of zesde plek aan de finish.
'Die laatste pitstop heeft hem echt gered, en Verstappen is inmiddels ervaren genoeg', gaat Dekker verder. 'Hij weet inmiddels dat als hij een slechte dag heeft en toch tweede wordt, dan zegt hij: daar teken ik voor. Hij heeft veel meer gekregen dan hij dacht. We hebben weer een spektakel van een race gehad. Verstappen stond weer niet op poleposition, maar aan het einde van de rit is het gat in het kampioenschap wéér groter, dus Verstappen vindt het best. Natuurlijk baalt hij en wil hij winnen. Hij zegt: ik kom hier niet om tweede te worden, maar de Verstappen van 2024 weet heel erg goed dat de tweede plek hier eigenlijk een overwinning was.' Dat is een contrast met de afgelopen jaren, toen Verstappen regelmatig uitsprak dat hij niet meedeed om tweede of vierde te worden. Met het oog op een titelstrijd is dat nu dus veranderd.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties