Verstappen appt veel met Oranje-internationals: 'Maar ik vertel ze niet hoe het moet'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 19:30
copyright proshots 25343698
Max Verstappen kijkt reikhalzend uit naar de EK-wedstrijd Nederland-Engeland. De leider van het Formule 1-klassement staat bekend als een echte voetballiefhebber en is een trotse PSV-supporter. Daarnaast heeft Verstappen veel contact met de aanvoerder van Oranje, Virgil van Dijk.
De Nederlander geeft aan de wedstrijd in de halve finale absoluut niet te kijken met zijn teambaas, Christian Horner. 'Maar ik ga wel kijken natuurlijk,' vertelde de Limburger zondag. Hij heeft ook contact met internationals, met name aanvoerder Virgil van Dijk, die eerder al bij de Grand Prix van Monaco te gast was bij Red Bull om Verstappens werkplek eens goed te bekijken.
'Ik app veel met Virgil, voor en na de wedstrijd,' zei Verstappen. De drievoudig wereldkampioen bespreekt dan niet de tactiek of hoe er gespeeld moet worden. 'Nee, ik hoef ze niet te vertellen hoe ze het moeten aanpakken. Ze weten veel beter hoe ze zich moeten voorbereiden dan ik.'

Verstappen racet niet dit weekend

De koningsklasse van de autosport heeft een weekje rust, wat betekent dat Verstappen in alle rust de ontknoping van het EK kan volgen. 'Ik hoop in de eerste plaats dat het een geweldige wedstrijd wordt. Maar vooral hoop ik natuurlijk dat Nederland wint. Het zou helemaal geweldig zijn als we de finale halen.' De halve finale tussen Nederland en Engeland wordt woensdagavond om 21.00 uur gespeeld in Dortmund.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties