Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert één wijziging door voor wedstrijd tegen Turkije

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 11:00
copyright proshots 25671068
Het Nederlands elftal speelt zaterdag in de kwartfinale van het EK tegen Turkije. Ten opzichte van de achtste finalewedstrijd tegen Roemenië voert bondscoach Ronald Koeman waarschijnlijk één wijziging door.
Alle resterende wedstrijden van Oranje dit EK zijn cruciaal. Mocht het Nederlands elftal winnen van Turkije, dan is de ploeg halve finalist en wacht een ontmoeting met Engeland of Zwitserland. De bondscoach verklapte nog geen basisspelers op zijn laatste persconferentie, maar hij gaf wel een detail over zijn tactiek prijs.
Koeman lijkt tegen Turkije één wijziging door te voeren. De sterk spelende Steven Bergwijn moest tegen Roemenië in de rust de strijd staken door een blessure. Invaller Donyell Malen deed het met twee doelpunten uitstekend. Bovendien had Koeman het op de persconferentie over snelheid in de omschakeling. Daarin blinkt Malen meer uit dan de nog niet volledig herstelde Bergwijn.
Zaterdagochtend werd bekend dat Koeman gewoon kan beschikken over Bergwijn. Toch lijkt het aannemelijk dat de bondscoach kiest voor Malen in de aanval.

Koeman houdt vast aan bekende namen

Verder lijkt Koeman vast te houden aan zijn vaste basisspelers. Bart Verbruggen maakt het hele toernooi al indruk en samen met de defensie werd voor de tweede keer in vier wedstrijden de nul gehouden. Nathan Aké is na een pijntje weer volledig fit en ook Jerdy Schouten wordt na een lichte blessure weer aan de aftrap verwacht.
Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Turkije: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Memphis, Gakpo

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties