Verhulde kritiek op Valentijn Driessen na harde opmerking over Veerman: 'Kortsluiting'

Sportnieuws
woensdag, 26 juni 2024 om 23:19
copyright proshots 25601772
De harde meningen van Valentijn Driessen zijn een begrip in de voetbalwereld, en lang niet iedereen kan de uitlatingen van de Telegraaf-man waarderen. Na de dramatische 2-3 van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk richtte Driessen zich niet alleen tot bondscoach Ronald Koeman, maar fileerde hij ook nog eens het optreden van de vroegtijdig gewisselde Joey Veerman. Hij ging daarbij zover te stellen dat de interlandcarrière van de PSV'er voorbij is, en dat vindt een collega-journalist absolute onzin.
Leon ten Voorde, werkzaam bij TC Tubantia en het AD, schrijft woensdag op X dat hij de harde woorden aan het adres van Veerman van 'kortsluiting' vindt getuigen. Driessen denkt namelijk nu al te weten dat de middenvelder er op het WK 2026 niet bij zal zijn, en dat terwijl de kwalificatie nog niet eens begonnen is.

Genadeloos

Ten Voorde noemt de naam van Driessen niet, maar uit zijn tweet valt wel duidelijk te herleiden dat zijn kritiek de uitlatingen van de befaamde columnist betreft. Een van de volgers van de journalist verwijst nog naar de woorden van ESPN-analist Kees Luijkx, die net zo goed genadeloos was toen het optreden van Veerman ter sprake kwam. 'In de praktijk is hij nu klaar, en ik denk dat hij het als international héél moeilijk gaat krijgen', sprak de oud-voetballer bij EK Praat. 'Ik denk dat hij het al moeilijk had om in de hiërarchie bij te blijven, maar dat wordt nu nog véél lastiger'.

Zondebok

Sommige analisten en voetbalvolgers vinden het onterecht dat Veerman na de blamage van dinsdag zo duidelijk naar voren komt als zondebok. Marco van Basten richtte zich bij Studio Fussball nog maar eens tot Virgil van Dijk, die naar zijn mening niet zijn beoogde leidersrol vervult. Pierre van Hooijdonk lichtte tijdens de wedstrijdanalyse bij de NOS de kwalijke rol van Jerdy Schouten bij de 2-1 uit. Door de wissel van Veerman werd bovendien bijna vergeten op wat voor een ongelukkige manier Donyell Malen de Oostenrijkers al in de zesde minuut op voorsprong zette.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties