Veijer mist thuiszege op twaalf duizendste van een seconde

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 12:10
collin veijer
Collin Veijer heeft zondag net naast de overwinning bij de TT Assen gegrepen. De negentienjarige coureur uit Staphorst leek lange tijd op weg naar een schitterende zege, maar werd vlak voor de finishlijn ingehaald.
Dit weekend maakte Veijer al indruk door zaterdag tijdens de training de snelste tijd neer te zetten en leek dat kunststukje in de kwalificatie te herhalen. Door een crash kon hij echter niet deelnemen aan het laatste deel van de kwalificatie, waardoor hij achter de Spanjaard Ángel Piqueras en de Japanner Taiyo Furusato moest starten.
Veijer verloor bij de start in Assen meteen twee posities, maar wist zich snel weer naar voren te werken. In de elfde ronde nam Veijer de leiding en raakte verwikkeld in een spannende strijd met de Colombiaan David Alonso, die stevig aan kop gaat in het wereldkampioenschap.

Veijer loopt in op Alonso

Met nog drie ronden te gaan zette hij zijn tegenstanders op een seconde achterstand en leek voor het oog van tienduizenden toeschouwers in Drenthe hard op weg naar de overwinning. Iván Ortolá maakte echter het gat steeds kleiner en in de één na laatste bocht van de race, passeerde hij de Nederlander. Veijer kwam nog heel dichtbij, maar finishte op twaalf duizendste van een seconde achter de Spanjaard. Met zijn tweede plaats in Assen stijgt de Staphorster naar de tweede plek in het wereldklassement. Alonso blijft de ranglijst aanvoeren.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties