Veijer crasht en haalt nét geen pole position op thuisrace van Assen

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 18:30
copyright proshots 25413158
Collin Veijer beleefde een opvallende kwalificatie in de Moto3 tijdens de TT van Assen, waar hij net niet pole position wist te veroveren. De Nederlandse coureur kwam hard ten val voor zijn thuispubliek, maar leek lange tijd alsnog de snelste tijd te hebben. In de laatste seconden waren echter twee andere coureurs sneller, waardoor Veijer zondag vanaf de derde plaats start.
Alle Nederlandse motorfans op de tribunes waren zaterdag vol verwachting om hun held naar de pole position te juichen. Veijer had een uitstekende voorbereiding op de kwalificatie, waarbij hij tijdens de vrije training de snelste ronde ooit in de Moto3 op het Assen circuit reed.
Veijer begon sterk aan de kwalificatie, met een snelste tijd van 1.40,055 met nog ongeveer tien minuten te gaan. Hij was bezig zijn tijd verder te verbeteren, maar maakte een harde crash in de laatste bocht, waarbij hij van zijn motor werd geslingerd. Ondanks de val stond Veijer snel weer op, pakte zijn motor en keerde terug naar de pits. Het team probeerde de motor nog snel te herstellen om weer de baan op te kunnen, maar dat lukte niet binnen de tijdslimiet.

Veijer redt het nét niet

Veijer hoopte dat zijn tijd genoeg zou zijn voor pole position, maar uiteindelijk werd zijn tijd toch voorbijgestreefd door andere coureurs. Angel Piqueras veroverde uiteindelijk pole position, gevolgd door Taiyo Furusato uit Japan. Veijer moest genoegen nemen met de derde startpositie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties