Veijer baalt niet van tweede plek in Assen: 'We hebben er een show van gemaakt'

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 13:40
veijer
Moto3-coureur Collin Veijer is blij met zijn tweede plek zondag bij de TT van Assen. De negentienjarige Staphorster werd in de laatste meters ingehaald door de Spanjaard Iván Ortolá, maar is toch trots op zijn prestatie.
'Ik zag op tv dat hij inderdaad dichtbij kwam. Mijn banden zaten toen al op de limiet,' zei Veijer na afloop tegen Ziggo Sport. 'Bij de laatste bocht is het makkelijker als je achterop rijdt. Het is jammer natuurlijk, maar we hebben ons best gedaan.' Veijer kijkt met een tevreden gevoel terug op de race in Assen. 'Nee, dit doet geen pijn. Het overheersende gevoel is nu dat we opnieuw een goede race hebben gereden. We staan weer op het podium. Ik denk dat we er een goede show van hebben gemaakt.'
De jonge coureur kon zich ondanks alle hectiek goed concentreren. 'Ik sluit me dan af van het thuispubliek. Je bent namelijk geen popster op de grid. Dan kom je misschien arrogant over, maar ik moest me nou eenmaal focussen. Dat is goed gelukt.' Veijer klom door zijn tweede plek in Assen naar de tweede positie in het wereldklassement. De Nederlander staat 39 punten achter op Alonso.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties