Vandaag Inside wil dat Koeman Bergwijn laat staan en pleit voor andere, controversiële wissel

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 15:09
copyright proshots 25361825
Johan Derksen zou één wijziging aanbrengen in de basisopstelling van het Nederlands elftal in de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal tegen Engeland, zo laat hij weten in de uitzending van Vandaag Inside Oranje. De Snor zou Nathan Aké vervangen door Micky van de Ven.
Aké is al het gehele toernooi de vaste linksback van Oranje en maakte in enkele wedstrijden een ijzersterke indruk. In de kwartfinale tegen Turkije viel de speler van Manchester City echter tegen en maakte Van de Ven als zijn vervanger juist een ijzersterke indruk, waardoor Derksen én Wilfred Genee pleiten voor een basisplaats voor de razendsnelle verdediger van Tottenham Hotspur.
Genee vraagt zich af of bondscoach Ronald Koeman Van de Ven geen basisplaats moet gunnen ten koste van Aké. 'Dat zou ik logisch vinden', zo laat de presentator weten. Derksen is het daarmee eens. 'Sowieso. Ik vind Van de Ven beter dan Aké. Hij kan zich ook herstellen, maar als iemand Aké voorbij is, dan haalt hij hem niet meer in. Van de Ven kan dat wel op pure snelheid.'
Dat de mannen pleiten voor Aké op de bank is opvallend, daar de verdediger van Manchester City voorafgaand aan het toernooi en in de groepsfase voortdurend geroemd werd om zijn spel. Pieter Zwart en Süleyman Öztürk van Voetbal International vonden hem zelfs 'onze beste international', een mening die gedeeld werd in andere media.
Hélène Hendriks ziet Aké dan ook beginnen en denkt juist aan een basisplaats voor een andere invaller tegen Turkije: Donyell Malen. Opvallend genoeg wisselt ze daarbij niet Steven Bergwijn, die al na 45 minuten het veld moest ruimen ten faveure van Wout Weghorst, maar Xavi Simons. Van der Gijp vindt het laten staan van Bergwijn logisch: 'Als Steven Bergwijn fit is, dan speelt hij en als hij een pijntje heeft dan zet Koeman Malen erin. Je weet hoe Koeman is. Die zei laatst nog dat Bergwijn hem altijd gesteund en geholpen heeft.'
Nederland en Engeland treffen elkaar woensdagavond in het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt afgetrapt om 21:00u en staat onder leiding van Duitse arbiter Felix Zwayer. De winnaar plaatst zich voor de finale, waar Spanje wacht. De Spanjaarden ontdeden zich dinsdagavond van Frankrijk.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties