Live | Onnodige nederlaag voor Van Rijthoven in eerste ronde Newport

Live | Onnodige nederlaag voor Van Rijthoven in eerste ronde Newport

Voor de meeste tennissers zit het grasseizoen na Wimbledon er alweer op. Maar Tim van Rijthoven plakt er nog een weekje aan vast. De Nederlander is naar Amerika afgereisd en is daar, na de afzegging van Jenson Brooksby, rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van Newport. Een belangrijke week voor Van Rijthoven, want er moeten punten gepakt worden voor de wereldranglijst. Dinsdagvond speelt de Nederlander zijn wedstrijd in de eerste ronde die vanaf 21.00u live te volgen is via de widget onderaan deze pagina.

Na de succesvolle prestaties op Rosmalen en Wimbledon is Van Rijthoven een gelukkig man. Toch zal er een klein spoortje van teleurstelling zijn, want op Wimbledon werden er geen punten vergeven voor de ATP-ranking. Als dat wel het geval was geweest dan zou Van Rijthoven terug te vinden zijn rond plaats 70. Dat zou betekenen dat hij rechtstreeks wordt toegelaten tot de grandslamtoernooien. Nu is dit nog niet het geval, want de Nederlander heeft de komende tijd wat punten te verdedigen van het afgelopen jaar en kan in theorie terugvallen op de ranking.

Doel is om direct toegelaten te worden tot de US Open die start op 29 augustus. Gezien de vorm die er al een aantal weken is kan het toernooi van Newport een grote stap richting het volgende doel zijn, de top-100 bereiken. Veel toppers zijn afwezig in Newport. Grootste titelkandidaat is de Canadees Felix Auger-Aliassime. Van Rijthoven treft in de eerste ronde qualifier Mitchell Krueger (ATP-146) en in een mogelijke tweede ronde wacht de als vierde geplaatste Maxime Cressy. De loting is gunstig, pas in een eventuele halve finale kan Van Rijthoven favoriet Isner tegen komen.

Een tweetal overwinningen in Newport betekend een plaats in de top-100 voor de Nederlander. Van Rijthoven is bij de bookmakers zwaar favoriet voor de zege tegen Krueger getuige de odd van 1.07 om 9.50. De wedstrijd begint dinsdagavond rond 20.00u en is live te volgen via deze pagina.

Van Rijthoven vierde op lijstje kanshebbers eindzege

De wedkantoren verwachten veel van Van Rijthoven op het laatste grastoernooi van dit seizoen. Tussen de gelouterde namen als Isner, Murray en Auger-Aliassime staat de 25-jarige Nederlander vierde op het lijstje met kanshebber voor de eindzege in Amerika. Eén keer eerder zagen we een Nederlandse eindwinnaar op het gras van Newport en dat was Peter Wessels in 2002.

Speler Odd eindzege Newport
Felix Auger-Aliassime  4.00
John Isner 6.25
Andy Murray 6.50
Tim van Rijthoven 7.50
Maxime Cressy 9.50

Update | Van Rijthoven kan snel zijn koffers weer inpakken 

Tim van Rijthoven is om 21.00u begonnen aan zijn wedstrijd in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Newport. Tegenstander is de nummer 146 van de wereld, Mitchell Krueger. De Amerikaans plaatst zich voor het hoofdtoernooi via de kwalificaties. De start van Van Rijthoven was slecht en de Nederlander keek al snel tegen een break achterstand aan. Bij 5-3 mocht Krueger serveren voor setwinst, maar op het juiste moment plaatste Van Rijthoven de break. Een tiebreak moest de beslissing in de eerste set brengen. Daar gaf Van Rijthoven al snel een mini-break weg, maar repareerde op tijd de schade. Echter leverde de Roosendaler bij 8-7 weer zijn service in en dat koste hem de set.

In set twee was de start van de Nederlander niet goed en leek een vroege exit aanstaande. Krueger kwam op een 4-2 voorsprong, maar vanaf dat moment ging er een knop om bij Van Rijthoven en won hij vier games op rij en dus de set met 6-4. In set drie keek Van Rijthoven snel tegen een 4-0 achterstand aan en kon die schade niet meer repareren. Zodoende zit het toernooi er na één ronde al op voor de tennissensatie van deze zomer.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.