'Van Nistelrooij niet naar Burnley, maar gaat tekenen bij Manchester United'

Sportnieuws
maandag, 24 juni 2024 om 23:35
copyright proshots 21035510
Het had er lang schijn van dat Ruud van Nistelrooij tijdens het komende competitieseizoen weer aan de slag zou gaan als hoofdtrainer. Een jaar na zijn vertrek bij PSV is de oud-international meer dan klaar voor een nieuwe uitdaging en leek Burnley de volgende bestemming te gaan worden voor de oud-international. Van Nistelrooij lijkt echter een andere uitdaging te hebben gevonden: zijn hoofdtrainersambities kunnen weer even geparkeerd worden ten faveure van een spectaculaire samenwerking met Erik ten Hag.
Na een periode van aanhoudende onzekerheid kwamen het hoge woord er onlangs eindelijk uit: ondanks concrete ontslagsuggesties mag Erik ten Hag ook komend competitieseizoen nog door als trainer van Manchester United. Sinds 2022 werkt de oud-trainer van Ajax daar samen met zijn assistenten Steve McLaren en Mitchell van der Gaag.

In een andere rol

Transfergoeroe Fabrizio Romano meldde op zondag al dat Manchester United toenadering heeft gezocht bij Van Nistelrooij, die zich met ingang van het komende seizoen bij de trainersstaf van The Red Devils zou kunnen voegen. Van Nistelrooijs spelerscarrière in Manchester behoeft geen introductie, maar sinds de spits stopte is een terugkeer als staflid nooit eerder ter sprake geweest.

Beide partijen enthousiast

Beide partijen zijn enthousiast, rapporteren verschillende voetbalmedia over de actuele gesprekken met Van Nistelrooij, al is het niet helemaal duidelijk of het initiatief bij het polsen vooral bij de club of juist ook bij Ten Hag vandaan is gekomen. De tegenvallende resultaten van United onder Ten Hag en de clubovername door Jim Ratcliffe hebben de autonomie van de aanblijvende trainer op lossere schroeven gezet.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties