Van Halst blikt terug op tumultueuze jaren en Mislintat-debacle

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 19:15
copyright proshots 22194654
Jan van Halst vindt het 'heel pijnlijk' dat Ajax de laatste jaren op sportief gebied zo is afgezwakt. Van Halst, die als interim-directeur diende in de Johan Cruijff ArenA, heeft in gesprek met Ziggo zijn ervaringen bij de club en het functioneren van Sven Mislintat besproken.
Van Halst geeft aan dat hij nog altijd achter zijn keuzes van vorig jaar staat. 'Omdat je toch met veel dingen wordt geconfronteerd. Dat Edwin van der Sar vertrok en er in de samenwerking veel frictie was, dat weet je niet van tevoren. Dus ja, als je dat allemaal wist...' aldus Van Halst, die voor Ziggo als analist fungeert bij het oefenduel tussen Ajax en Sint-Truidense.

Van Halst kijkt terug op samenwerking Mislintat

Ook gaat Van Halst in op de situatie rond Mislintat, die geen goede relatie onderhield met de toenmalige trainer Maurice Steijn. 'Als je in de RvC zit, dan kun je er niet elke dag bovenop zitten. Dat is lastig. Als je achteraf had geweten: joh, het werkt niet, dan hadden de mensen die hem hebben aangesteld, hem niet eens aangesteld. Die hebben dat ook echt met de beste intenties gedaan na héél veel gesprekken. Het is gewoon heel pijnlijk verlopen. Daarom zijn we nu ook hier, om te kijken of de eerste stapjes worden gezet met een hele nieuwe trainersstaf, om het in ieder geval beter te doen dan vorig jaar.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties