Van Gaal pakte 'circusspeler' aan tijdens WK: 'Ik stuur je zo weer naar huis, hè!'

Sportnieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 10:45
copyright proshots 21855996
Na het WK in Qatar trad Louis van Gaal af als bondscoach van het Nederlands elftal en besloot hij om in zijn geheel te stoppen als hoofdtrainer. Noa Lang heeft een boekje open gedaan over zijn Oranjetijd onder Van Gaal en kan zich één uitspraak maar al te goed voor de geest halen.
Lang was te gast bij de podcast Matchday, waar hij werd gevraagd naar de verschillen tussen Van Gaal en de huidige bondscoach Ronald Koeman. 'Ze zijn heel anders. Heel anders. Bij Koeman is het vrij, bij Van Gaal is het de hele training hoogspanning. Eén foute bal en hij schreeuwt.' Van Gaal staat zijn gehele carrière al bekend als een strenge leermeester. 

Kostelijke anekdote 

Lang vertelt een anekdote over zijn tijd bij Oranje. 'Op het WK nam ik een bal achter mijn standbeen aan, ging ik buitenom en gaf ik een voorzet.' Van Gaal greep in: 'Noa Lang, wat denk jij nou?!', zou de oud-bondscoach hebben gezegd tegen de PSV-aanvaller. 'Dat circus? Ik stuur je gewoon weer naar huis, hè!'

Respect 

Lang vertelt de anekdote niet om Van Gaal uit kafferen, want de jongeling heeft veel respect voor zijn oud-trainer. 'Bij hem was iedereen de hele dag gefocust en scherp. Als je klaar was met je lunch, mocht je nog niet weg. Denk maar dat je weg mag. Pas wanneer trainer Van Gaal zegt dat je mag gaan, mag je gaan.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties