EK 2024 | Van Dijk schaart zich achter fel bekritiseerde Depay en hint naar het wedstrijdformulier

Sportnieuws
maandag, 24 juni 2024 om 18:30
virgil van dijk
De kans is groot dat Memphis Depay dinsdag gewoon op het wedstrijdformulier staat als Nederland in Berlijn aantreedt tegen Oostenrijk. Virgil van Dijk heeft het tijdens een persmoment van het Nederlands elftal op niet mis te verstane wijze voor de fel bekritiseerde spits opgenomen, en hintte daarbij ook naar een volgende basisplaats. Als het aan de Oranjeaanvoerder ligt, kan Depay er tegen de Oostenrijkers 'zomaar twee inschieten'.
Na afloop van Nederland-Frankrijk (0-0) was Depay een van de spelers die het in de voetbalmedia en praatprogramma's het meest moest ontgelden. Vrijwel alle experts die hun zegje over de wedstrijd deden, hadden meer verwacht (of geëist) van de excentrieke aanvaller. De aanhoudende kritiek leidde rap tot speculaties rond de resterende groepswedstrijd van Oranje: is het misschien een optie dat Ronald Koeman de spitspositie tegen Oostenrijk anders invult?

Steun van de aanvoerder

Als het aan Virgil van Dijk ligt, hoeft het daar niet van te komen. 'Memphis weet zelf ook wel dat hij beter kan dan tegen Frankrijk', tekent De Telegraaf maandag op. 'Ik heb alle vertrouwen in hem dat hij snel zijn beste versie van zichzelf weer kan laten zien. Dat komt goed. Memphis is een hele sterke persoonlijkheid.' Van Dijk stelt dat Depay tegen Frankrijk bijna scoorde en er tegen de Oostenrijkers zomaar twee kan inleggen.

De opties in de spits

Gezien het in principe nauwe lijntje tussen de Oranjeaanvoerder en de bondscoach ligt het niet voor de hand dat Koeman dinsdag ingrijpt op de spitspositie. Joshua Zirkzee onderscheidde zich de voorbije week op de trainingen, maar is ziek geworden en gaat misschien ook niet mee naar Berlijn. Brobbey miste de eerste wedstrijd vanwege fysieke klachten en lijkt ook niet voor de leeuwen te worden gegooid. Weghorst heeft zich weerom bewezen als supersub, maar gaf zondag wel aan dat een basisplaats 'dichterbij leek te komen'. Zondag sprak Koeman op de training actief met Depay. Dat deed hij één-op-één en zonder terugkoppeling naar de media.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties