Van Dijk kritisch na mokerslag tegen Oostenrijk: 'Slechte vertoning in alle opzichten'

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 20:40
copyright proshots 25596856
Het Nederlands elftal speelde dinsdagavond een dramatische wedstrijd en leed een 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. Aanvoerder Virgil van Dijk sprak van een 'heel slechte avond in alle opzichten'. De verdediger weet dat het beter móet in de achtste finales van het EK.
Van Dijk zag dat Nederland dramatisch aan de wedstrijd begon. 'Het was een slechte vertoning in alle opzichten. We begonnen veel te slap, zowel in balbezit als in de duels. Dan weet je dat je achter de feiten aan loopt. Het was een heel slechte avond,' reageerde Van Dijk bij de NOS.
Direct na de wedstrijd vond Van Dijk het lastig om een verklaring te geven voor de matige prestatie tegen Oostenrijk. 'We kwamen gewoon niet in ons spel en verloren alle duels. De energie was niet goed in deze wedstrijd. Ik kan niet verklaren hoe dat komt. In de rust zeiden we al: dit kan écht niet.'

Nederland speelt tegen groepswinnaar

Door de nederlaag eindigt Oranje als derde in de poule en treft het, zoals het er nu voor staat, Engeland. Van Dijk beseft dat er anders gespeeld moet worden. 'Als we iets willen bereiken dit toernooi, dan móet het hoe dan ook beter. Dit mag ons niet opnieuw overkomen,' besloot Van Dijk.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties