Van der Poel blij met lead out voor Philipsen: 'Dat is mijn job hè!'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 20:45
copyright proshots 25659347
Jasper Philipsen heeft dinsdag eindelijk zijn eerste zege in de Tour de France van 2024 veroverd. Na afloop van de tiende etappe is hij vooral enthousiast over zijn lead-out Mathieu van der Poel. De wereldkampioen bracht zijn ploeggenoot perfect naar de finish. 'Alle credits gaan naar hem.'
'Dit is mijn job hè,' zegt Van der Poel na afloop van de sprint terwijl hij op adem komt. 'Ik ben blij dat ik dat vandaag goed heb kunnen doen en mijn steentje heb kunnen bijdragen. Er zat wel kracht achter mijn lead-out. Jasper maakt het mooi af.' Philipsen greep na de rit over 187,3 kilometer eindelijk zijn eerste overwinning. De 26-jarige Belg kwam al drie keer als tweede over de streep. Bij de etappe die Dylan Groenewegen won, werd hij achteraf nog gediskwalificeerd omdat hij te veel van zijn lijn afweek.
'Ik ben blij dat ons plan heeft gewerkt,' zegt Philipsen even later op de persconferentie. 'En de lead-out van Mathieu was perfect. Het is heel speciaal dat de wereldkampioen je in de laatste 200 meter van een Tour-etappe afzet. Dat is wat ik hoopte en voor me zag. Alle credits zijn voor hem.' Met de dagzege sluit Alpecin-Deceuninck een lastige week af. Vorig jaar stond de teller na tien etappes al op drie overwinningen voor Philipsen. In deze Tour moest hij het tot dinsdag stellen zonder zege, maar kreeg hij veel kritiek op zijn sprintgedrag.

Philipsen kreeg veel commentaar

'Het was een rotweek,' zegt Philipsen. Volgens teammanager Philip Roodhooft vond de renner al het commentaar vervelend. 'Hij sprint niet met het idee om anderen in gevaar te brengen of ten koste van alles te winnen. Hij ziet die streep en is dan alleen nog maar daarop gefocust.' De Tour de France gaat woensdag verder met een bergrit en wordt het dus afzien voor de sprinter, waaronder Philipsen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties