Van der Gijp totaal niet onder de indruk van Oranje-international: 'Ik had hem er in de eerste helft afgehaald'

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 12:15
johan derksen en rene van der gijp
René van der Gijp en Johan Derksen snappen niet zoveel van het wisselbeleid van Ronald Koeman tijdens de EK-kwartfinale wedstrijd tegen Turkije (2-1 zege). Het tweetal begrijpt niet waarom Memphis Depay en Xavi Simons lang op het veld mochten blijven staan, terwijl Donyell Malen de hele wedstrijd op de bank bleef zitten.
Na de openingsfase verloor Oranje de controle over de wedstrijd, wat resulteerde in een 0-1 achterstand bij rust. Vooral de aanvallers van het Nederlands elftal moesten het ontgelden. Volgens Van der Gijp had Simons zelfs al in de eerste helft naar de kant gehaald moeten worden. 'Hem had ik in de eerste helft gewoon gewisseld', stelt de tafelgast bij Vandaag Inside Oranje.
'Hij speelde erg ongelukkig. Hij verloor bijna alle ballen', legt Van der Gijp vervolgens uit. Hij had graag Malen, die de gehele wedstrijd op de bank bleef, zien invallen. Johan Derksen sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. 'Malen staat er om een of andere reden niet zo goed op bij Koeman. Daar maakt hij nauwelijks gebruik van.'

Nederland plaatst zich voor halve finale

Uiteindelijk wist Nederland een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning en plaatste Oranje zich voor de halve finale van het EK. Woensdag wacht een ontmoeting met Engeland in de halve finale. De winnaar neemt het in de finale op tegen Spanje of Frankrijk.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties