Van der Gijp loopt leeg: 'Sinds 1930 is er nooit meer een slechtere EK-wedstrijd geweest'

Sportnieuws
maandag, 08 juli 2024 om 12:45
copyright proshots 25706801
René van der Gijp heeft zondag nog eens op geheel eigen wijze teruggeblikt op die andere zaterdagwedstrijd in de kwartfinales van het EK, Engeland-Zwitserland. Bij Vandaag Inside Oranje laat de analist geen spaan heel van het optreden van de Engelsen, dat hij als 'tragisch' omschrijft. De ironie wil namelijk dat bondscoach Gareth Southgate richting het treffen met het Nederlands elftal waarschijnlijk helemaal niets gaat veranderen.
'We zijn het er toch wel over eens dat Engeland de slechtste 70 minuten ooit heeft gespeeld op een EK-wedstrijd', opent Van der Gijp. 'Dat ging helemaal nergens over'. In de uitzending worden beelden getoond van een indirecte corner in de tweede helft, die bij de cornervlag begint en bij keeper Jordan Pickford eindigt.

Winst? dan geen wijzigingen

'Normaal gesproken moet je dat hele elftal op de schop gooien', vervolgt de altijd stellige tafelgast. De tragiek wil alleen dat Southgate dat sowieso niet gaat doen, betoogt hij, omdat de Engelsen weer gewonnen hebben. Van der Gijp meent dat zowel Jude Bellingham als Phil Foden in de huidige opstelling niet tot zijn recht komt. Bellingham zou meer van achteruit moeten spelen, en Foden kan dan profiteren van een vrijere rol zoals hij gewoon is bij Manchester City.

'Koeman is soortgelijk'

Van der Gijp stipt vervolgens aan dat Ronald Koeman eigenlijk precies hetzelfde opereert als Southgate, omdat hij Memphis Depay maar blijft opstellen. Valentijn Driessen betoogde maandagmorgen dat dat wat hem betreft moet veranderen. De Telegraaf-journalist denkt aan Wout Weghorst als spits, omdat Depay met Weghorst voor zich beter tot zijn recht komt dan in zijn eentje. Van der Gijp haalde op zijn beurt de zaterdag gedebuteerde Joshua Zirkzee aan, omdat dat 'niet slechter' kan uitpakken dan de troefkaart-Depay momenteel doet.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties