Van der Gijp kijkt verwonderd naar overdadige Ronaldo: 'Dat is niet goed'

Sportnieuws
vrijdag, 05 juli 2024 om 12:00
cristiano ronaldo
René van der Gijp heeft nog eens zijn verwondering uitgesproken over het spel en gedrag van Cristiano Ronaldo. De blijvende vedette van het Portugese elftal eist elke dodespelsituatie op, maar wil zichzelf daarin vooral op dit toernooi nog wel eens voorbijlopen. Op vrijdagavond zal Ronaldo niet zomaar meer wegkomen met het soort optreden dat hij maandag tegen Slovenië op de mat legde, weet ook Van der Gijp.
'Morgen gaan er gewoon twee uit die dachten te winnen', blikt de VI-man vooruit op de kwartfinaleduels van vrijdagavond. Van der Gijp ziet Spanje en Frankrijk als winnaars uit de strijd komen. Als de affiches kort besproken zijn, komen de grillen van Ronaldo aan bod.

Aanleggen vanaf 40 meter

'Hij had gewoon mee moeten gaan als twaalfde, dertiende, veertiende man', opent Van der Gijp. 'Een keer invallen, een keer meespelen... Want hij neemt alles hé? Hij is nog in staat om achterballen te nemen. Dat is gewoon niet goed! Zou er nou niet een zijn die hem op schouders tikt als hij aanlegt vanaf 40 meter?', vervolgt hij, 'en zegt: dat gaat hem niet worden?'

Speeldrift

Door de speeldrift van Ronaldo komen andere goede spelers in de Portugese ploeg niet aan hun minuten, met spits Gonçalo Ramos (PSG) als voornaamste kind van de rekening. Ook João Félix is nog opvallend weinig in het veld gezien, omdat op de vleugel Rafael Leão en vervolgens Diogo Jota de voorkeur krijgen, aangevuld met 'valse vleugelspeler' Bernardo Silva. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties