Van der Gijp genoot van 'beste speler' bij Oranje: 'Dat was een rugby-overtreding hé'

Sportnieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 11:30
copyright proshots 25663521
De heren van Vandaag Inside Oranje hebben dinsdagavond teruggeblikt op de wedstrijd tussen Nederland en Roemenië (3-0). René van der Gijp hoefde daarbij niet lang na te denken om de beste speler aan Nederlandse zijde aan te wijzen. Als zijn tafelgenoten het over de bijdrages van Virgil van Dijk en Stefan de Vrij hebben, brengt hij zonder veel omhaal de energieke Denzel Dumfries op de proppen.
'Onze vriend was de beste hé', praat hij richting Dick Advocaat. 'Dumfries (...) die straalt toch een energie uit, dat is niet normaal'. Breed lachend haalt hij een 'rugby-overtreding' aan die de rechtsback in de eerste helft beging. 'Dat 'ie denkt dat 'ie 'em op zijn borst kan aannemen, en 'em dan.. zooo (lacht)'.

De meerwaarde van Dumfries

Johan Derksen is het met Van der Gijp eens: 'Dumfries is heel belangrijk in een elftal, want die motiveert andere spelers. Je moet hem er altijd bij hebben. En voor de stemming, en voor de inzet, en je krijgt een heel andere sfeer'.

Kritiek op Van Dijk

Dick Advocaat is in de uitzending nog wel kritisch op Virgil van Dijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Marco van Basten vindt de oud-bondscoach hem een goede leider, maar tegen Roemenië verspeelde hij een aantal onbegrijpelijke ballen. 'Dat doet hij anders niet', is Advocaat gedecideerd. Stefan de Vrij kan als verdedigingspartner wel op unanieme lof rekenen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties