Van der Gijp benoemt pechfactor voor Fransen: 'Onze vriend was niet in zijn beste doen'

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 10:45
mbappe neus
René van der Gijp vindt het botte pech dat Kylian Mbappé dit EK niet zijn beste eindtoernooi beleefde. De Franse sterspeler knalde in de eerste groepswedstrijd met zijn neus tegen een Oostenrijkse verdediger aan en speelde drie wedstrijden met een speciaal masker. In de wedstrijd tegen Spanje was zijn grootste wapenfeit de afgemeten assist bij de 1-0, maar na de achterstand die volgde wist Mbappé niet meer het verschil te maken.
'Het is een wereldspeler, maar we hebben te weinig gezien van hem dit toernooi', stelt Van der Gijp in Vandaag Inside Oranje. Hij en de andere tafelgasten zijn eensgezind enthousiast over de voorzet die Randal Kolo Muani in staat stelde te scoren, maar daarna kwam zijn absolute klasse niet meer boven.

Grote kans

Later in de uitzending worden beelden getoond van een grote kans voor de Fransman, waarbij hij naar binnen kapte en rond de rand van de zestien aanlegde. Normaal schiet Mbappé zo'n bal vaak in, maar nu ging zijn inzet ruim over. 'Het was wel pech voor die Fransen dat onze vriend niet in zijn beste doen was', duidt Van der Gijp de malaise.

Roemloze ondergang

Aan tafel komt ook nog de rol van Didier Deschamps ter sprake. De bondscoach was bijna naar huis gegaan zonder dat de Fransen ook maar één doelpunt uit open spel hadden gemaakt, maar ook na de goal van Kolo Muani is de aftocht roemloos. Toch ligt Deschamps nog tot 2026 vast bij de Franse voetbalbond. Het zou Johan Derksen en Héléne Hendriks niet verbazen als het land daar na dit echec niet meer aan willen; de naam van Zinedine Zidane valt als beoogde opvolger.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties