Van Bommel ziet het niet meer zitten in Fischer, oud-Ajacied verkast naar Zweden

Van Bommel ziet het niet meer zitten in Fischer, oud-Ajacied verkast naar Zweden

Hij gold lange tijd als één van de grootste talenten binnen Ajax, maar de carrière van Viktor Fischer heeft niet gebracht wat menigeen had verwacht. De Deen stond dit seizoen onder contract bij FC Antwerp, maar dat avontuur is voortijdig ten einde gekomen. Fischer zoekt zijn heil nu in Zweden waar hij onderdak heeft gevonden bij AIK.

In 2011 kwam Viktor Fischer in Amsterdam terecht. Na zijn jeugdopleiding te hebben genoten bij Lyseng IF, Aarhus en Midtjylland maakte de Deense aanvaller de veelbelovende overstap naar Ajax. Fischer maakte al snel indruk op toenmalig trainer Frank de Boer en mocht aansluiten bij de A-selectie. In totaal speelde de vleugelaanvaller 111 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers, scoorde 33 doelpunten en gaf 18 assists.

Fischer was echter een speler die blessuregevoelig was en ook qua spel niet constant kon leveren. Middlesbrough nam hem over, maar dat werd geen succes. FSV Mainz 05 en FC Kopenhangen werden de volgende werkgevers van Fischer, maar ook daar kon hij geen indruk maken. Aan het begin van het huidige seizoen gaf FC Antwerp hem de kans op eerherstel, maar trainer Mark van Bommel wist in de winterstop al genoeg. Fischer kreeg te horen dat hij mocht uitkijken naar een andere club en die heeft hij snel gevonden.

Fischer blij met nieuwe kans

Het Zweedse AIK Stockholm heeft met FC Antwerp een huurovereenkomst afgesloten voor twaalf maanden. Fischer geeft op de website van AIK aan dat hij erg blij is met het vertrouwen wat hem gegeven wordt. 'Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van een club die de afgelopen weken echt heeft laten zien dat ze willen dat ik deel uitmaak van hun elftal', aldus de aanvaller op de clubsite. 'Het geeft me veel vertrouwen om het veld te mogen betreden in zo'n prachtig stadion met deze fans.' Manuel Lindberg, sportief directeur van AIK, stelt dat 'een speler van het niveau Fischer doorgaans niet in de Allsvenskan speelt'. 'Als hij zijn oude vorm weet te herpakken, zou hij het uitroepteken in de Zweedse competitie kunnen worden.' AIK start het nieuwe seizoen op 2 april met een uitwedstrijd tegen Halmstads BK.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.