Van Basten waagt zich aan voorspelling: 'Ik denk dat Nederland zes goals maakt'

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 10:30
copyright proshots 8780054
Marco van Basten had zich niet voorbereid op het Nederlands elftal, waardoor hij ook niet positief verrast kon worden. De analist heeft desondanks een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd van Oranje tegen Polen, die met 2-1 gewonnen werd. In gesprek met Radio 538 deelt de oud-voetballer zijn verdere verwachtingen voor het EK en de wedstrijd tegen Frankrijk. 
'Ik vond het best goed, er zat best wel schot in', vindt de man die Nederland in 1988 naar de EK-titel schoot. 'Het kan natuurlijk altijd beter, maar 2-1 winnen is een goed begin. Ze hebben wel een hoop kansen gecreëerd en weinig goals gemaakt.' Van Basten plaatst daarmee toch een kanttekening bij de overwinning van Oranje. Polen schoot uiteindelijk ook meer op doel (zeven om vier, red.) dan de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.

Winnen van dé topfavoriet?

Volgens veel analisten is Frankrijk dé topfavoriet om het EK te winnen. Nederland treft de Fransen vrijdag in een onderling duel, maar maandagavond speelt de ploeg van bondscoach Didier Deschamps eerst tegen Oostenrijk. Van Basten denkt dat Oranje kan gaan verrassen. 'Frankrijk heeft wel heel veel goede spelers, vandaag kunnen we kijken hoe goed zij echt zijn. Nederland maakt best wel een goede kans tegen Frankrijk. Het tempo zat er goed in tegen Polen en dat moeten ze zien vol te houden.'

Veel doelpunten

Waar de (groeps)wedstrijden van een eindtoernooi normaliter niet bovengemiddeld veel goals opleveren, is dat dit jaar toch echt anders. Zo schoot Duitsland al uit met een 5-1 overwinning tegen Schotland. Ook Spanje maakte er een feestje van tegen Kroatië, door met 3-0 te winnen. De oud-speler van onder meer AC Milan verwacht echter niet dat Nederland zoveel zal scoren. 'In deze poule maakt Oranje denk ik zes doelpunten.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties