Vaessen zet herstel door na botsing met Brobbey en heeft waarschijnlijk geen hartprobleem

Vaessen zet herstel door na botsing met Brobbey en heeft waarschijnlijk geen hartprobleem

Etienne Vaessen is goed de nacht doorgekomen, zo laat RKC Waalwijk weten in een update over de gezondheidstoestand van de keeper. Hiermee zet hij zijn herstel voort. Vaessen werd in het gezicht geraakt door Brian Brobbey in de slotminuten van RKC-Ajax.

Na een aanvaring met de aanvaller van Ajax bleef de 28-jarige Vaessen gisteravond roerloos op het veld liggen. De zorg was onmiddellijk groot, en de emoties liepen hoog op bij de spelers van RKC. De wedstrijd werd met nog vijf minuten te gaan uiteindelijk stopgezet. Wat er gaat gebeuren met de resterende vijf minuten van de wedstrijd RKC-Ajax is nog onduidelijk, aldus de KNVB. De voetbalbond zal hierover in overleg treden met beide teams. De regel is echter dat alle duels volledig moeten worden afgemaakt.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur bij RKC, liet na de wedstrijd weten dat 'er onmiddellijk gestart werd met reanimatie', maar dat het niet op een hartprobleem leek. De snelle keuze voor reanimatie volgt uit het verbeterde protocol van de KNVB, verklaarde Van Mosselveld op ESPN. 'We herinneren ons allemaal wat er eerder met Abdelhak Nouri gebeurde. Het protocol is sindsdien verstrengd en werd nu nageleefd. Als iemand niet reageert en je bent onzeker over de oorzaak, dan start je meteen met reanimeren. Gelukkig kwam Etienne op het veld weer bij. Hij was wel een tijdje bewusteloos. Gelukkig lijkt dit te komen door de klap tegen zijn hoofd en waarschijnlijk niet door hartproblemen.'

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax Voetbal Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties