Utrecht-ontdekking wil naar PSV: concurrentie vanuit het buitenland

Sportnieuws
donderdag, 13 juni 2024 om 17:25
copyright proshots 25321962
Ryan Flamingo heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar PSV. De 21-jarige verdediger (annex middenvelder) van FC Utrecht is na een goed seizoen in de Domstad klaar voor een stap hogerop, en zou die graag nog in Nederland zetten. Een deal is alleen nog niet in kannen en kruiken: meerdere clubs uit het buitenland hebben naar de status van Flamingo geïnformeerd.
In de eindfase van het seizoen 2023/2024 sorteerde FC Utrecht alvast slim voor op een doorverkoop van zijn doorgebroken speler. Het lichtte de koopoptie in het contract van Flamingo, dat door de voorbije twee seizoenen door Sassuolo aan achtereenvolgens Vitesse en Utrecht werd verhuurd.

Winstbejag

Utrecht zag in dat het waarschijnlijk op korte termijn goede winst op zijn vaste waarde zou kunnen maken, en dat blijkt nu wel; niet alleen PSV, maar ook Club Brugge, RB Leipzig en enkele Italiaanse clubs zouden meedingen naar Flamingo's diensten. Als de Domstadclub de verlangde acht tot miljoen euro voor de speler krijgt, is dat ongeveer het viervoudige van wat ze in mei aan Sassuolo zouden hebben toegezegd.

Nederlandse top

Het probleem is alleen dat PSV, de club waar Flamingo zelf het liefst heen zou gaan, de vraagprijs voorlopig nog niet wil voldoen. Dit voorjaar vertrouwde de multifunctionele voetballer ESPN zelf al toe dat hij de Nederlandse top zeker aan moet kunnen. 'Misschien zal ik wat aanpassingstijd nodig hebben, maar ik denk zeker dat ik in de Nederlandse top kan slagen. Bij Jong Oranje speel ik ook met jongens van PSV en Ajax en daar doe ik voor mijn gevoel niet voor onder.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties