Update | Potentiële Belgische topverdediger (16) tekent bij Ajax

Sportnieuws
maandag, 24 juni 2024 om 17:15
copyright proshots 24843004
Het is een juichdag voor Ajax, want de club heeft het Belgische toptalent Jorthy Mokio binnen. De zestienjarige linker centrale verdediger van KAA Gent moet volgens de krant op termijn de opvolger worden van de achttienjarige Jorrel Hato. Mokio werd al geruime tijd aan de Amsterdammers gelinkt.
Mokio had nog geen contract getekend bij zijn huidige club, waardoor Ajax in principe alleen een opleidingsvergoeding hoeft te betalen aan KAA Gent. Ook PSV, FC Barcelona en Bayern München waren geïnteresseerd, maar De Telegraaf schreef eerder al dat Ajax goede hoop had dat Mokio voor een toekomst in de Nederlandse hoofdstad zou kiezen.
In de gesprekken die tussen Ajax en het kamp-Mokio zijn gevoerd is de jongeling een route uitgestippeld vergelijkbaar met de weg die Jan Vertonghen en Toby Alderweireld aflegden. Beide Belgen werden op jonge leeftijd naar Amsterdam gehaald vanuit Germinal Beerschot, waarna het duo een aantal jaar het vaste verdedigingsblok vormde in Ajax 1.

Sportieve plaatje boven geld?

De zestienjarige Mokio had volgens de krant bij andere clubs meer kunnen verdienen dan bij Ajax, maar in Amsterdam hield men steeds hoop en geloof dat de jonge verdediger en zijn familie voor het sportieve plaatje zou kiezen. Mokio is een linksbenige centrale verdediger die het afgelopen seizoen tot vier duels kwam voor het eerste elftal van KAA Gent in de play-offs. De jonge mandekker speelt zijn interlands voor België O17 en staat momenteel op vier duels voor deze lichting.

Volgende Belgische parel?

Ajax trok de afgelopen jaren al meerdere grote Belgische talenten aan. Dit gebeurde met vooralsnog wisselend succes. Mika Godts maakte al meerdere malen zijn opwachting in Ajax 1, maar verdediger Ethan Butera kampt sinds zijn komst naar Amsterdam in januari 2023 met blessures, waardoor hij nog altijd wacht op speeltijd in Jong Ajax. Stanis Idumbo Muzambo leek een grote toemomst voor zich te hebben, maar de aanvallende middenvelder annex buitenspeler koos afgelopen januari voor een avontuur bij Sevilla.

Update - 9.00 uur (23 juni 2024) - VI: 'Ajax wint strijd om Mokio, club is nagenoeg rond met Belgisch talent'

Ajax gaat de strijd om Jorthy Mokio winnen, zo meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn. De zestienjarige centrumverdediger van KAA Gent staat open voor een verhuizing naar Amsterdam en is nagenoeg rond met Ajax. Verder valt er te lezen dat Ajax de jongeling een 'ambitieus meerjarenplan' zou hebben voorgeschoteld. Naar alle waarschijnlijkheid zal Mokio mee gaan trainen met het eerste elftal, terwijl hij zijn speelminuten in Jong Ajax gaat maken.

Update II - 11.30 uur (23 juni 2024) - VI: 'Mokio wordt maandag medisch gekeurd bij Ajax'

Jorthy Mokio wordt maandag medisch gekeurd en zal daarna zijn overstap naar Ajax afronden. Dat meldt Voetbal International-journalist Tim van Duijn zondagochtend op X. Eerder was al bekend dat de jonge (16) centrumverdediger van KAA Gent nagenoeg rond is met Ajax. Daarmee troeven de Amsterdammers onder meer PSV af.

Update II- 17.10 uur (24 juni 2024) - Handtekening binnen

De Telegraaf bevestigt maandag dat Ajax de handtekening van Mokio binnen heeft. De laatste dagen was de situatie nog even nijpend, omdat de Duitse grootmacht Bayern München de Amsterdammers probeerde af te troeven.
Ajax Showtime ©
a class="special-content-24" href= https://media.friendsofjacks.eu/redirect.aspx?pid=2561&bid=2224" rel='nofollow'> Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties