Update: Mbappé weigert jaarsalaris van 700 miljoen euro

Update: Mbappé weigert jaarsalaris van 700 miljoen euro

Al-Hilal, de nummer drie van de Saudi Premier League, heeft een bod van 300 miljoen euro bij Paris Saint-Germain voor de diensten van Kylian Mbappé neergelegd. Op die manier hopen ze binnenkort de gesprekken aan te mogen gaan met de Franse aanvaller, zo weet Fabrizio Romano. PSG blijft er echter van overtuigd dat Mbappé al persoonlijk akkoord is met Real Madrid.

Als PSG het bod accepteert en het steenrijke Al-Hilal Mbappé kan verleiden om daadwerkelijk in het Midden-Oosten te komen voetballen wordt hij de duurste uitgaande transfer ooit. Dat record staat nu nog op naam van Neymar, die in 2017 juist naar PSG trok. De Franse landskampioen betaalde toen de clausule van 222 miljoen euro aan Barcelona.

Ook qua salaris kan Mbappé vele records breken. James Benge van het Amerikaanse CBS Sports weet te melden dat Al-Hilal een contract van een jaar wil geven aan de 70-voudig Frans international. In dat jaar zou Mbappé 700 miljoen euro aan salaris kunnen opstrijken.

Mbappé kan tevens nog ingaan op een nieuw contractvoorstel van zijn huidige club. Zijn contract loopt af tot 2024 en PSG zou die verbintenis dolgraag verlengen. Mbappé zelf lijkt daar weinig voor te voelen en heeft zijn zinnen gezet op een definitief vertrek. PSG wil de steraanvaller dus deze zomer nog verkopen om te voorkomen dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt.

Indien de 24-jarige aanvaller toch in Parijs blijft zonder te tekenen kan het zijn dat hij een seizoen op de bank moet zitten. Onlangs gaf journalist Daniel Riolo (RMC Sport) aan dat Mbappé dat scenario overweegt als wraak omdat hij door de media onder druk gezet wordt bij te tekenen.

Het voorstel van Al-Hilal is dus koren op de molen van zowel Mbappé, zijn huidige club PSG en zijn mogelijk toekomstige club Real Madrid. De Spaanse topclub wil eigenlijk wachten tot hij uit zijn contract loopt. PSG denkt zelfs dat de club en speler daar al stiekem een akkoord over hebben gesloten. Als de berichtgeving omtrent het bod van Al-Hilal klopt kan Mbappé echter een jaar tegen torenhoge tarieven blijven voetballen en daarna alsnog transfervrij overstappen naar Real Madrid, terwijl PSG dan hun gewenste transfersom krijgt.

Update 27 juli: Mbappe wil niet naar Al-Hilal

Kylian Mbappé draagt komend seizoen niet het tenue van Al-Hilal. Dat meldt L'Équipe. Een delegatie van de Saudische club was afgereisd naar Parijs om te onderhandelen over een recordbod van 300 miljoen euro, maar Mbappé heeft volgens de krant laten weten geen interesse te hebben in een overstap. Paris Saint-Germain zou bereid zijn geweest het bod op de Franse aanvaller te accepteren. Mbappé zou in de zandbak een bedrag van 700 miljoen euro per jaar kunnen incasseren.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties