Update: 'Ajax nadert akkoord met oud-PSV'er die middenveld moet komen versterken'

Sportnieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 20:44
copyright proshots 25246408
Ajax zou zijn oog hebben laten vallen op OGC Nice-speler Pablo Rosario. Dit meldt Voetbal International. De multifunctionele speler speelde eerder in Nederland voor Almere City en PSV, terwijl hij ook uitkwam in de jeugdopleiding van Ajax.
Rosario kwam in de periode van Francesco Farioli bij OGC Nice op meerdere posities aan spelen toe. Zo speelde hij er als controlerende middenvelder, als centrale verdediger en ook als rechtsback. Ajax zou in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uit zijn gekomen bij Rosario, zo meldt Voetbal International.
De geboren Amsterdammer ontwikkelde zich in de afgelopen drie seizoenen tot een waardevolle speler bij OGC Nice en in het afgelopen seizoen kende hij een belangrijke rol onder Farioli. Het is dan ook geen geheim dat de Italiaanse trainer gecharmeerd is van Rosario en hem graag mee wil nemen naar zijn nieuwe club.
Rosario heeft in Frankrijk nog een contract voor twee jaar en dus moet Ajax met een transfersom over de boeg komen. De speler zelf lijkt wel oren te hebben naar een hereniging met Farioli, zo valt te lezen.
Volgens Voetbal International is het niet verrassend dat Rosario nu in beeld is bij Ajax. Men schrijft het volgende over de speler: 'Spelintelligentie en tactische flexibiliteit zijn twee pijlers waar de club haar nieuwe succes op wil bouwen. Dat zijn precies de twee grootste kwaliteiten van de geboren Amsterdammer. Hij is multifunctioneel en sterk in het herkennen van de ruimtes op het veld. Aan de bal is hij comfortabel, zonder bal brengt hij leiderschap en stabiliteit die Ajax zo verschrikkelijk gemist heeft het voorbije seizoen.'

Ajax neemt mogelijk afscheid van enkele middenvelders

Met Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Jordan Henderson en Benjamin Tahirović heeft Ajax volgens Voetbal International nog voldoende opties voor de positie van controlerende middenvelder. 'Maar het is niet uitgesloten dat de Amsterdammers afscheid gaan nemen van een of meerdere spelers. Bovendien is Rosario op meerdere posities inzetbaar.' Voetbal International sluit verder ook niet uit dat Jakov Medić en Anton Gaaei binnenkort vertrekken bij Ajax.

Update - 19.10 uur (18 juni 2024) - 'Rosario legt eerste contractaanbieding Ajax naast zich neer'

Pablo Rosario heeft een eerste contractvoorstel van Ajax naast zich neergelegd, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De Amsterdammers deden de multifunctionele middenvelder een voorstel voor een contract tot medio 2028, maar vooralsnog is er een groot verschil tussen vraag en aanbod. 'Het is de verwachting dat Rzzzosario’s zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez op korte termijn een tegenvoorstel doet', zo is verder te lezen bij de krant.
Tegelijkertijd hoopt technisch directeur Alex Kroes eerst contractspelers van Ajax te laten vertrekken. Negen van de twaalf aankopen van de zomer van 2023 mogen op zoek naar een andere club. Enkel Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen lijken nog te mogen hopen op een serieuze rol. 'Veel van de spelers die op de transferlijst staan zeggen onder de nieuwe trainer voor hun kans te willen gaan', schrijft men. 'De hoop van Ajax is dat zij alsnog eieren voor hun geld kiezen als ze zien dat er ook onder Farioli geen toekomst voor ze is.'

Update - 14.20 uur (19 juni 2024) - Verweij denkt aan bedrag van vier tot vijf miljoen euro voor Rosario

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf verwacht dat Ajax niet al te diep in de buidel hoeft te tasten voor de mogelijke komst van Pablo Rosario. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, heeft bij OGC Nice nog een contract voor één seizoen. Verweij legt in de podcast van De Telegraaf uit dat de clubs aan zet zijn als Ajax en de speler eruit kunnen komen.
'Binnenkort wordt een tegenvoorstel (vanuit Rosario, red.) verwacht. Als ze het idee hebben dat ze eruit gaan komen, moet er onderhandeld worden met Nice. Destijds is hij voor zes miljoen euro van PSV overgenomen. Hij heeft nu nog een contract voor een jaar. Ik denk dat ze hem nu wel voor vier tot vijf miljoen euro moeten kunnen oppikken.'

Update - 19.40 uur (19 juni 2024) - ESPN: 'Rosario en OGC Nice naderen akkoord over transfer'

De transfer van Pablo Rosario naar Ajax is weer een stap dichterbij gekomen, dat meldt ESPN. 'De onderhandelingen tussen alle partijen verlopen voorspoedig en Ajax nadert inmiddels een akkoord met zowel Rosario als OGC Nice. Naar verluidt is er zo’n zeven miljoen euro met de overgang gemoeid. Rosario komt naar Ajax op voorspraak van de nieuwe trainer Francesco Farioli, die bij OGC Nice succesvol met hem samenwerkte,' schrijft het medium op hun site.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties