United krijgt hoog transferbod op Mason Greenwood, met dito doorverkooppercentage

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 10:31
mason greenwood
Het formele bod dat Olympique Marseille maandag bij Manchester United neerlegde om Mason Greenwood over te nemen is uitgelekt. Fabrizio Romano meldt dat de Franse club maar liefst 30 miljoen voor de controversiële aanvaller over heeft en daarnaast nog een bizar hoog doorverkooppercentage in de deal op kan nemen.
Greenwood werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Getafe, waar hij in 36 wedstrijden bij 16 doelpunten betrokken was. De 22-jarige vleugelspits kwam voor het laatst in actie voor United in januari 2022, waarna hij gearresteerd werd wegens beschuldigingen van het verkrachten van zijn vriendin Harriet Robson. De 24-jarige blondine liet de aanklachten vallen, waardoor Greenwood terug kon keren op het voetbalveld. Wegens imagoschade werd hij echter uitgeleend.
Nu Greenwood is teruggekeerd bij Manchester United is de controverse nog altijd niet over. De Manchester United-aanhang is verdeeld. Een deel wil een vermeende verkrachter nooit meer in het shirt zien rondlopen, terwijl een ander deel van de fans denkt dat Greenwood de aanvallende problemen in het elftal van Erik ten Hag op kan lossen. Op piepjonge leeftijd was de enkelvoudig Engels international namelijk al betrokken bij 47 doelpunten in 129 wedstrijden voor de club, voornamelijk als rechtsbuiten, een positie waar United dit seizoen erg veel problemen had. Hij was een tijdje lang zelfs de beste aanvaller die de club in zijn gelederen had.
Romano meldde maandag al dat United openstond voor een huurconstructie met verplichte optie tot koop, maar dat lijkt Olympique Marseille niet te willen. Ze legden een formeel bod neer, en nu geeft de Italiaanse transferspecialist extra uitleg via X. 'Het officiële voorstel van Olympique Marseille voor Mason Greenwood op maandag is 30 miljoen euro waard plus een groot doorverkooppercentage. Dat percentage wordt als cruciaal gezien door Man Utd. Het kan rond de 40/50% liggen, met de onderhandelingen nog doorlopend', zo luidt het bericht van Romano.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties