Update | Uitstel van gevreesde executie: Vitesse krijgt meer tijd om aan licentie-eisen te voldoen

Sportnieuws
vrijdag, 12 juli 2024 om 10:50
vitesse
De spanning stijgt bij Vitesse. Eigenlijk zou de Arnhemse club vandaag (dinsdag) definitief zijn licentie kwijtraken, maar de beroepscommissie van de KNVB is nog in beraad over het bezwaar dat werd aangetekend na het zwaarwegende besluit de proflicentie in te trekken. Dat de bewuste commissie meer tijd nodig heeft om dit bezwaar te beoordelen, versterkt de indruk dat het weleens een dubbeltje op zijn kant zou kunnen worden (update onderaan dit artikel).
'Officieel weten wij niet wanneer wij een reactie kunnen verwachten', vertrouwt een woordvoerder van Vitesse De Telegraaf toe. 'Dit zou ook pas volgende week kunnen worden'. Na het instappen van investeerder Guus Franke, die garant kan staan voor de verschuldigde miljoenen van Coley Parry, heeft Vitesse hoop dat de KNVB alsnog overstag gaat. De formele stukken die de nieuwe constructie uit de doeken doen, werden vorige week precies op tijd ingediend.

In volledige afhankelijkheid

Een kleine selectie onder leiding van oefenmeester John van den Brom bereidt zich op het moment van schrijven voor op het nieuwe seizoen. Ook de spelers zijn volledig afhankelijk van de beroepsuitspraak. Als de proflicentie toch wordt ingetrokken, gaat de club failliet. Vitesse kan bij een negatieve respons nog naar de rechter stappen, maar dat kost tijd. Met het oog op de naderende seizoensstart en de afwegingen van individuele spelers wordt de situatie dan net zo goed schier onhoudbaar.

Update: Vitesse krijgt uitstel

Update | vrijdag 12 juli, 10:45u: De beroepscommissie die over de licentie van de club gaat heeft Vitesse uitstel gegeven om alsnog aan de eisen voor toekenning te voldoen. Volgens De Telegraaf is de commissie tot dit besluit gekomen tijdens een speciale zitting op woensdag. Om de licentie terug te krijgen moet Vitesse beschikken over een bank, een accountant en een sluitende begroting. Deze drie eisen zijn momenteel nog niet ingewilligd. Het streven van de commissie is om op 22 juli een definitief besluit te hebben genomen.
De eerste wedstrijd van het KKD-seizoen wacht op 9 augustus. Komend weekend oefent Vitesse tegen het Griekse PAOK Saloniki.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties