Tweevoudig wereldkampioen Dafne Schippers stopt: 'Je weet dat deze dag zal komen'

Tweevoudig wereldkampioen Dafne Schippers stopt: 'Je weet dat deze dag zal komen'

Dafne Schippers, tweevoudig wereldkampioen, heeft besloten om per direct een punt te zetten achter haar succesvolle atletiekcarrière. Dit nieuws deelde ze zojuist via haar Instagram-account. De Nederlands recordhouder en tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met rugproblemen.

'In de wereld van een atleet weet je altijd dat deze dag zal komen, het moment waarop je carrière een moment in de tijd zal zijn: een verzameling van herinneringen en hopelijk medailles,' deelde ze via haar sociale media. 'Het is een reis geweest zonder spijt.'

Later vandaag zal Schippers om 15.00 uur een persconferentie geven op Papendal om haar beslissing nader toe te lichten.

Grote successen 

Dafne Schippers, die op 31-jarige leeftijd haar carrière beëindigt, begon oorspronkelijk als meerkampster en behaalde in 2013 WK-brons op de zevenkamp. Echter verwierf ze voornamelijk bekendheid als sprintster. In 2014 werd ze Europees kampioen op de 100 meter, maar haar grootste successen boekte ze op de 200 meter.

In 2015 en 2017 kroonde ze zichzelf tot wereldkampioene op deze afstand. Tussen deze twee wereldtitels door veroverde ze ook nog een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Vorige maand gaf Schippers nog aan dat ze zich wilde kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024, maar ze heeft nu besloten om deze plannen te laten varen.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Olympische Spelen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties