Turkse president Erdogan beklaagt zich over uitschakeling Turkije door Oranje: 'Onrecht aangedaan'

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 17:15
copyright proshots 25704279
De president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, heeft een dag na de uitschakeling van de Turken op het EK opnieuw zijn beklag gedaan over de schorsing van Merih Demiral. De Turkse verdediger, die twee keer scoorde in de achtste finale, mocht tegen Oranje niet spelen omdat hij de wolvengroet uitbracht na zijn goal tegen Oostenrijk.
De wolvengroet, gebruikt door de Grijze Wolven, een extreemrechtse groepering, leidde ertoe dat de UEFA Demiral voor twee duels schorste. Hierdoor moest hij vanaf de tribune toezien hoe Turkije verloor van Nederland (2-1). Voor de wedstrijd liet Erdogan al weten het niet eens te zijn met de sanctie. Na afloop herhaalde de Turkse president, die aanwezig was bij de wedstrijd, zijn beklag.
'De straf tegen Merih gaat niet over Merih persoonlijk,' liet Erdogan optekenen door persbureau Anadolu, terwijl hij in het vliegtuig terug naar Turkije zat. 'In feite is het een straf die aan Turkije als natie wordt gegeven. Ondanks al deze negativiteit heeft ons nationale voetbalteam het Nederland heel moeilijk gemaakt. Het team reageerde op het onrecht dat hen werd aangedaan met het spectaculaire voetbal dat ze op het veld speelden.' Erdogan stelt ook dat de schorsing van Demiral 'een serieuze schaduw werpt' over het EK.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties