Tour de France begint met valpartij voor startschot: 'Het is een complete chaos'

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 13:30
copyright proshots 25191045
De Tour de France is zaterdag officieel van start gegaan in Florence. Nog voordat de renners op gang waren geschoten, vond de eerste valpartij al plaats. Jan Hirt, een belangrijke klimknecht van Soudal Quick-Step, kwam hard ten val.
De Tsjech liep daarbij een bloedneus op en brak meerdere tanden, maar hij wist zijn weg wel te vervolgen. Ploeggenoot Yves Lampaert zag het gebeuren en deed bij VTM Nieuws geïrriteerd zijn verhaal over de drukte in Firenze. 'Het is een complete chaos. De organisatie heeft totaal geen controle. Mensen lopen overal. Jan bleef haken en ging onderuit. Wij krijgen als renners boetes voor kleine zaken, de organisatie moet zelf eens kritisch kijken. Het is onaanvaardbaar,' aldus Lampaert.
Na afloop van de rit zal Hirt verder behandeld worden aan zijn verwondingen in het gezicht. Ploegleider Patrick Lefevere liet ondertussen ook van zich horen op X. 'Er zijn honderd regels voor de ploegen, maar een rugzak heeft ervoor gezorgd dat Jan is gevallen op weg van de ploegbus naar het tekenen. Hij heeft drie tanden gebroken.'

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties