Tottenham schakelt door naar 'vierde keus', die ook gelinkt wordt aan Ajax en Feyenoord

Tottenham schakelt door naar 'vierde keus', die ook gelinkt wordt aan Ajax en Feyenoord

Tottenham Hotspur blijft niet lang treuren om de beslissing van Arne Slot om toch bij Feyenoord te blijven. De Engelse topclub gaat nu voor Ange Postecoglou, zo melden diverse Engelse media. De Grieks-Australische trainer heeft een aflopend contract bij Celtic en daarom heeft Tottenham een goede kans. Hij wordt ook gelinkt aan Ajax en Feyenoord.

Het zit The Spurs niet mee in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Ze werden afgewezen door Julian Nagelsmann, Xabi Alonso en nu dus Slot. Bovendien heeft Mauricio Pochettino, die vijf seizoenen aan het roer stond bij Tottenham, getekend bij concurrent Chelsea. Nu gaan ze dus voor Postecoglou, de vierde keus. De 57-jarige manager won de vorige twee seizoenen de dubbel met Celtic, maar heeft er geen geheim van gemaakt graag nog eens een club in de Premier League te coachen. Naast Postecoglou staan Rúben Amorim (Sporting Portugal) en Luis Enrique (clubloos) hoog op het lijstje, maar zij lijken momenteel onhaalbaar.

Ironisch genoeg lijkt Postecoglou in zekere zin dus toch de opvolger van Slot te worden. Jeroen Grueter opperde zijn naam juist bij Feyenoord, mits Slot zou vertrekken bij de landskampioen van Nederland. 'Ange Postecoglou. Hij heeft fantastisch werk verricht en speelt eigenlijk voetbal in de geest van Arne Slot. Wat mij betreft is hij de meest logische vervanger.' Postecoglou werd ook al gelinkt aan Ajax.

Postecoglou kent een rijke trainerscarrière nadat hij zijn bestaan als profvoetballer door een knieblessure moest beëindigen. De manager begon al in 1996 als hoofdcoach in Australië, bij South Melbourne. Zijn eerste uitstapje in een ander land was in 2008 bij Panachaiki op het tweede niveau van Griekenland. In 2013 werd hij bondscoach van Australië, waarmee hij in 2014 strandde in de groepsfase van het WK in Brazilië. Sinds 2021 is hij de manager van Celtic.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.