Toto Wolff voedt onzekerheid over toekomst Verstappen: 'Ze moesten hem echt onder druk zetten'

Sportnieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 22:00
toto wolff
Max Verstappen leek op de donderdag in Oostenrijk een einde te maken aan de onzekerheid over zijn werkgever in 2025. Een klein week later, en een ruzie tussen Christian Horner en Jos Verstappen verder, is de onzekerheid alweer teruggekeerd. Toto Wolff doet er maar wat graag een schepje bovenop als het over de wereldkampioen gaat.
Niet voor het eerst dit seizoen moest Verstappen in de persconferentie in Oostenrijk ingaan op geruchten over zijn toekomst. 'Ik denk dat ik dit al eerder heb gezegd', zei Verstappen over een verblijf bij Red Bull in 2025. 'Natuurlijk, mensen blijven praten, maar het belangrijkste is dat we een zeer competitieve auto hebben voor de toekomst. Ik heb dit al gezegd tegen het team: we werken en focussen ons ook om volgend jaar opnieuw competitief te zijn.' Hij gaf aan niet zomaar te vertrekken bij Red Bull. 'Ik denk niet dat het zo werkt in de Formule 1', lacht Verstappen. 'Ik kan niet plotseling zeggen: nou, doei, jongens!'

Verhoor gaat verder

Het verhoor kwam daarmee nog niet ten einde. 'Ik heb een lang contract bij het team en ik ben heel blij waar ik ben. Zoals ik al eerder zei: we focussen ons op volgend jaar met dingen die we op de auto kunnen implementeren, dus ik denk dat dat genoeg zegt over waar ik volgend jaar rijd', reageerde Verstappen na herhaaldelijke pogingen van de aanwezige journalisten.

Wolff wacht op Verstappen

Mercedes-teambaas Toto Wolff reageerde in eerste instantie verbaasd toen hem voorgelegd werd dat Verstappen had bevestigd dat hij in 2025 voor Red Bull rijdt. De Oostenrijker kon zich dat moeilijk voorstellen, wat erop lijkt te wijzen dat er wel degelijk contact is tussen team Verstappen en Wolff. Ook Helmut Marko reageerde op de toekomst van Verstappen. Als het team maar een snelle auto had, en de sfeer in het team goed was, ging Verstappen niet weg, vertelde Marko.
In gesprek met het Duitse Motorsport-Total gaf Wolff aan dat hij inmiddels had meegekregen hoe Verstappen in de persconferentie over zijn toekomst had gesproken. 'Hij kon toch niks anders zeggen?' geeft Wolff aan. 'Ze moesten hem echt onder druk zetten om dit antwoord uit hem te persen', aldus de teambaas en CEO van Mercedes, dat verregaande interesse in de diensten van de Limburger heeft.
Wolff kreeg tot slot de vraag of hij zijn hand in het vuur zou steken ervoor dat Verstappen in 2025 voor Red Bull rijdt. 'Ik zou mijn hand ervoor in het vuur steken dat Max volgend jaar in de Formule 1 rijdt', lacht Wolff, die daarmee in ieder geval aangeeft dat een jaartje overslaan - zoals verschillende analisten voorspelden - niet tot de mogelijkheden behoort. Wolff heeft eerder al aangegeven dat hij bereid is om tot november te wachten op Verstappen.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties