Topsprintster Richardson terug op de Olympische Spelen na schorsing wegens cannabisgebruik

Sportnieuws
zondag, 23 juni 2024 om 20:55
copyright proshots 22029158
Sha'Carri Richardson heeft zich zaterdag overtuigend geplaatst voor de 100 meter op de Olympische Spelen in Parijs. De Amerikaanse neemt daarmee sportieve revanche, want drie jaar geleden ontbrak ze op de Spelen vanwege cannabisgebruik.
De 24-jarige Richardson snelde bij de Amerikaanse selectiewedstrijden in Eugene naar een tijd van 10,71 seconden. Dat is de snelste tijd die dit jaar op deze afstand is gelopen. Richardson gaat in Parijs voor haar eerste olympische medaille. De atlete ontbrak op de Spelen in Tokio omdat ze positief was getest op het gebruik van marihuana. Ze vertelde dat ze marihuana had gebruikt om het verdriet over het overlijden van haar moeder te verwerken.

Richardson is regerend wereldkampioene

'Ik voel me vereerd. Er gaat nu veel door me heen,' zei Richardson na haar gewonnen race. 'Ieder hoofdstuk in mijn leven heeft me op dit moment voorbereid.' Richardson is regerend wereldkampioene op de 100 meter. De Amerikaanse liep vorig jaar in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in de finale een tijd van 10,65 seconden. Ze werd daarmee de op vier na snelste vrouw op deze afstand ooit.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties