EK 2024 | Ten Hag uit stevige kritiek op speelstijl collega: 'Dan gaat hij gokken'

Sportnieuws
maandag, 17 juni 2024 om 16:25
copyright proshots 25340230
Erik ten Hag was zondagavond te gast bij NOS Studio Fussball en naast het feit dat hij zijn aanblijven bij Manchester United bevestigde, leverde hij ook kritiek op Gareth Southgate. De bondscoach van Engeland won zondagavond met zijn ploeg zuinig met 0-1 van Servië. De Nederlandse trainer is van mening dat de Engelse bondscoach te sterk uitgaat van een behoudende speelstijl.
Hoewel Engeland vooraf als absolute (EK-)favoriet werd gezien, overtuigde de ploeg niet tegen Servië. 'Dit is de visie van de trainer', stelt Ten Hag als hij zondag naar zijn mening wordt gevraagd. 'Als Engeland met 1-0 voorkomt, gaat hij gokken door zijn team compact te laten spelen en te hopen op momenten.' Bij Engeland scoorde Jude Bellingham na dertien minuten de winnende, met het hoofd. De 20-jarige Engelsman werd uitgeroepen tot Man Of The Match en bewees daarmee dat hij zijn goede vorm van dit competitieseizoen heeft kunnen doortrekken.

Concurrentie gewonnen 

Het is bepaald niet uit te sluiten dat er ook een persoonlijk, rancuneus randje aan de kritiek van Ten Hag zit. Southgate kwam namelijk in aanmerking om de voormalige trainer van Ajax te vervangen bij Manchester United. Het bestuur heeft de afgelopen weken met kandidaten als Thomas Tuchel, Southgate en Roberto Di Zerbi gesproken. Uiteindelijk kwamen de hoge piefen tot het besluit om Ten Hag te behouden. 'Ze beseften de beste trainer al in huis te hebben', zei de trainer van Manchester United er zelf over.

Medestander 

Oud-voetballer Cesc Fabregas kan zich vinden in de kritische analyse van de man uit Haaksbergen, maar richtte zich bij de BBC vooral op de spelers. 'Je kan me niet vertellen dat spelers als Trent Alexander-Arnold, Phil Foden, Bellingham en Declan Rice niet de kwaliteit hebben om de bal waar dan ook op het veld vast te houden. Het gaat erom of je wel graag genoeg het verschil wil maken. Zoiets zou je Xavi en Iniesta in de laatste vijftien à twintig jaar nooit hebben zien doen.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties