'Ten Hag krijgt nu meerdere transferperiodes om winnend team te smeden'

Sportnieuws
donderdag, 20 juni 2024 om 17:00
ten hag
Jim Ratcliffe, de nieuwe mede-eigenaar van Manchester United, lijkt op korte termijn geen grootste prestaties van Erik ten Hag en zijn manschappen te verwachten. De oefenmeester mag aanblijven als hoofdtrainer van de club en de nieuwe mede-eigenaar klinkt in gesprek met Bloomberg realistisch.
Het afgelopen seizoen wist Ten Hag door het winnen van de FA Cup beslag te leggen op een prijs, maar succesvol was het seizoen niet bepaald. Manchester United eindigde ver van de Champions League-plekken op de achtste plek in de Premier League. De gevallen grootmacht moest clubs als Newcastle United en Aston Villa zodoende boven zich dulden.

Verandering vergt tijd

Ratcliffe verwacht niet dat Manchester United komend seizoen plots weer op het oude niveau is en mee zal strijden om de bovenste plekken in de Engelse competitie. 'We zullen twee of drie zomerse transferperiodes nodig hebben voordat we er beter op staan', klinkt de bestuurder - geciteerd door De Telegraaf - realistisch.
Bovendien komt de wederopbouw nog niet geheel van de grond. Een grote reden daarvoor is dat de club moet wachten met het aanstellen van de nieuwe 'topman' en sportief directeur. Zij hebben te maken met de opzegtermijnen bij hun - nu nog - huidige werkgevers. 'We zijn in dat opzicht dus een beetje gehandicapt, maar ik denk dat we het redelijk goed zullen doen. Al heb ik er weinig vertrouwen in dat we alle problemen in één transferwindow zullen oplossen.'

Toekomst bleef lang onzeker

Eén ding is inmiddels duidelijk: Ten Hag staat ook komend seizoen voor de groep bij Manchester United. Lang leek de toekomst van de trainer onzeker, maar de clubleiding heeft inmiddels het besef dat er grotere problemen heersen dan de trainerspositie. 'Het is een sportclub. Het moet ambitieus zijn, met een zekere mate van intensiteit, maar met een ondersteunende dimensie omdat je te maken hebt met spelers die relatief jong zijn. Zo’n omgeving is er de laatste tijd niet geweest. Je kunt niet alsmaar meer blijven vragen van voetballers.'
©Ajax Showtime
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties