Strijd der Lage Landen bij World Cup of Darts: Van Gerwen en Noppert in actie tegen de Belgen

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 13:15
van gerwen
De groepsfase van de World Cup of Darts zit erop en dat betekent dat de achtste finales gaan beginnen. Nederland, Wales, Engeland en Schotland stromen in bij deze ronde, waarbij Michael van Gerwen en Danny Noppert een lastige tegenstander hebben gekregen: België is hun tegenstander.
Hiermee krijgt Nederland de kans om zich te revancheren voor de nederlaag van vorig jaar, toen beide landen elkaar ook troffen in de laatste zestien. Destijds wonnen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts na een kraker met 8-7 van Nederland, dat toen met Noppert en Dirk van Duijvenbode aantrad. België rekende in de groepsfase af met Singapore (4-1) en de Filipijnen (4-0).
Van Gerwen kijkt in ieder geval uit naar het toernooi dat hij samen met Noppert speelt. 'Danny is een typische Fries', geeft hij aan. 'Hij is stoïcijns, doet gewoon zijn ding. Hij blijft normaal, dat is al gek genoeg, en hij is gewoon een aardige jongen. Maar of het nu Danny is, Dirk van Duijvenbode of Raymond van Barneveld: ik heb met hen allemaal geen probleem. Ik wil gewoon met iemand spelen die ervoor gaat en niet zo’n slome die het al mooi vindt om daar te staan. Of ik nu in vorm ben of niet: ik heb altijd de intentie om alles te geven en te winnen. Dat verwacht ik ook van Danny, dus ik heb er wel zin in.'

Engeland zonder Luke Littler topfavoriet

Topfavoriet Engeland, met Luke Humphries en Michael Smith, neemt het op tegen Thibault Tricole en Jacques Labre uit Frankrijk. Een andere interessante clash is die tussen Noord-Ierland (Josh Rock en Brendan Dolan) en Duitsland (Martin Schindler en Gabriel Clemens).
Titelverdediger Wales, waar Jim Williams de plaats heeft ingenomen van de geblesseerde Gerwyn Price, staat tegenover Kroatië. Tweevoudig World Cup-winnaar Schotland speelt met Gary Anderson en Peter Wright tegen Polen. Zweden, waar de Zweeds-Nederlandse Jeffrey de Graaf met Oskar Lukasiak speelt, neemt het op tegen Tsjechië. Verder zijn ook Oostenrijk en Taiwan aan elkaar gekoppeld bij de loting. Nederland speelt zaterdagavond rond 22.00 uur zijn eerste wedstrijd op het toernooi.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties