Steun uit onverwachte hoek voor Calvin Bassey: 'Hij was mijn lastigste tegenstander dit seizoen'

Sportnieuws
maandag, 05 juni 2023 om 17:50
bassey
Sydney van Hooijdonk vindt Calvin Bassey de ‘lastigste verdediger' waar hij tegen heeft gespeeld dit seizoen, zo vertelde hij na afloop van het duel tussen FC Twente en SC Heerenveen (4-0 verlies) tegen Voetbal International. Dat de spits van de Friezen uitgerekend Bassey noemt, is opvallend. De Nigeriaanse verdediger wordt veelal bekritiseerd en is zijn basisplaats bij Ajax kwijtgeraakt.
'Hij wordt in Nederland vaak belachelijk gemaakt, maar ik vind Bassey als verdediger echt heel taai', begint de 23-jarige Van Hooijdonk. 'Ik weet dat ik zeker niet de enige Eredivisie-spits ben die dat vindt. Hij is snel, sterk en hij staat goed, dat vond ik echt een lastige wedstrijd', aldus Van Hooijdonk over de centrale verdediger van Ajax. Het is toch vrij onverwachts dat hij Bassey noemt, daar de aanvalsleider wel tot scoren kwam in de met 2-4 verloren wedstrijd.
Bassey werd afgelopen zomer voor 23 miljoen euro door Ajax gekocht van het Schotse Rangers. Waar hij met Rangers veel indruk maakte in onder andere de Conference League, komt het er bij Ajax nog niet uit. Door Alfred Schreuder werd de Nigeriaan een tijdje als linksback gebruikt en diens opvolger John Heitinga maakt zelfs amper gebruik van Bassey.
Toch houdt Ajax vertrouwen in de verdedigende recordaankoop. Volgens Mike Verweij van de Telegraaf wees Ajax in de winterse transferperiode een bod van 23 miljoen af op de multi-inzetbare verdediger. Het bod kwam uit de Engelse Premier League, maar welke club bereid was om Bassey over te nemen van de Amsterdammers, is niet bekend. Deze zomer is er vooralsnog geen sprake van interesse.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties