Stellige Koeman blikt terug op VAR-ingreep: 'Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen'

Sportnieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 9:45
copyright proshots 25661084
Ronald Koeman heeft na afloop van Nederland-Engeland stellig gereageerd op het ingrijpen van de VAR, die scheidsrechter Felix Zwayer na ongeveer een kwartier spelen naar de kant riep voor een mogelijke penalty. De bondscoach meent dat het contactmoment in de zestien van Oranje absoluut geen penalty had mogen opleveren. Op de persconferentie sprak hij zijn onvrede uit.
'Dit is gewoon een type beslissing van een VAR (...) en wat moet je doen als verdediger?', nam Koeman het voor Denzel Dumfries op. 'Dit is geen penalty'. De bondscoach meent dat de rechtsback de bal probeert te blokken en dat de schoenen daarna op elkaar klappen, zonder dat daarbij een-twee-drie een schuldige aan te wijzen valt.

Geen kritiek voor de groep

Koeman maakt van zijn hart geen moordkuil. 'Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen', klinkt hij stellig. Na het bespreken van het VAR-moment kiest hij er wel voor om ook zijn trots uit te spreken. Koeman vindt dat Oranje zich de voorbije periode uitstekend heeft gehouden, ondanks dit zure einde. 'Geen enkel kritiek naar de groep, we hebben gevochten als leeuwen'.

Veerman wil niet alleen naar VAR wijzen

De vroeg ingevallen Joey Veerman wilde er na afloop niet aan om enkel naar de VAR te wijzen. 'Als je alles in slow motion afspeelt en er is een contactmoment, dan weet je dat zo’n scheidsrechter naar de penaltystip wijst', haalt hij de ingrijpende situatie terug. 'Maar uiteindelijk zou het slecht zijn als we de scheidsrechter de schuld gaan geven van deze nederlaag.'
Dat laatste betekent overigens niet dat de PSV'er te spreken was over de diensten van Felix Zwayer. 'Er zijn heel veel momenten geweest, dat we de bal onderschepten en dat de scheidsrechter fluit', memoreert hij. 'Er was ook een duel aan de zijlijn waarbij Bellingham mij opzoekt, maar we elkaar niet eens raken. Dan geeft hij toch weer een vrije trap. Of een zuivere corner die hij beoordeelt als achterbal. Het leek wel of hij onder hoogspanning stond.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties