Start Virgil van Dijk tegen Engeland op de bank? 'Van de Ven klopt nadrukkelijk op de deur'

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 15:30
copyright proshots 25705125
Mike Verweij vindt dat bondscoach Ronald Koeman serieus moet overwegen om Micky van de Ven te laten starten in de halve finale van het EK tegen Engeland. Van de Ven verving Nathan Aké twintig minuten voor tijd in de kwartfinale tegen Turkije en maakte een sterke indruk. Verweij ziet Van de Ven niet alleen als een serieuze optie voor de linksbackpositie, maar ook als vervanger van aanvoerder Virgil van Dijk.
Van Dijk is een vaste waarde in het team van Koeman, maar heeft dit EK niet in elke wedstrijd overtuigd. Na de nederlaag tegen Oostenrijk in de groepsfase werd er openlijk getwijfeld aan zijn leiderschap, en ook tijdens de kwartfinale tegen Turkije klonk er kritiek op zijn optreden. Verweij vond ook dat Van Dijk geen overtuigende prestatie leverde.
Daarentegen maakte Van de Ven als invaller een sterke indruk. De verdediger van Tottenham Hotspur voorkwam met een cruciale ingreep de gelijkmaker van Turkije. 'Het is een discussie die misschien niet gevoerd zal worden, maar je kunt Aké vervangen door Van de Ven. Van de Ven klopt zo nadrukkelijk op de deur dat het tegen Engeland een optie moet zijn, in ieder geval iets om serieus over na te denken voor Koeman. Maar je kunt hem ook op de plek van Virgil van Dijk zetten, want die maakte ook geen hele goede indruk,' zei Verweij in zijn podcast bij De Telegraaf.

Verweij verwacht geen wissels achterin

Toch denkt Verweij dat Van Dijk niet op de bank zal belanden. 'Koeman zal zijn aanvoerder nooit laten vallen, maar als je deze wedstrijd als maatstaf neemt, zou je Van de Ven daar kunnen opstellen,' aldus Verweij. Van de Ven heeft tot nu toe acht keer het shirt van het Nederlands elftal gedragen, waarvan vier keer tijdens dit EK. Hij kwam als invaller in actie tegen Polen, Oostenrijk, Roemenië en Turkije.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties