'Stadionverbod van twintig jaar voor racistisch bejegenen Brobbey'

'Stadionverbod van twintig jaar voor racistisch bejegenen Brobbey'

De jongen van zestien jaar die Brian Brobbey zondag racistisch bejegende kan een jarenlang stadionverbod tegemoet zien, zo weet RTV Oost te melden. Het kind mag naar alle waarschijnlijkheid de komende twintig jaar geen enkel stadion in Nederland meer betreden.

Door de maatregel hoopt de KNVB de discriminatie binnen en rond het voetbal zo effectief mogelijk tegen te gaan. 'Gevolg van deze maatregelen is onder meer dat als iemand discriminerende dingen tegen een speler roept, hij of zij een landelijk stadionverbod van 20 jaar krijgt', aldus een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond.

Na afloop van FC Twente - Ajax werd Brobbey van afstand uitgescholden door een kind van zestien jaar oud. Dat terwijl de thuisploeg na het incident waarbij Brobbey en Steven Berghuis vorig seizoen betrokken waren alles op alles heeft gezet om een nieuw geval te voorkomen. Hierin is FC Twente dus niet geslaagd, maar wel zette de club snel een 'klopjacht' op om de dader te pakken.

Bij de KNVB is men getreurd over de gebeurtenissen van zondag. 'Voetbal brengt miljoenen mensen samen. Waar mensen samenkomen, wordt ook zichtbaar welke problemen in de samenleving spelen. Racisme en discriminatie helaas ook. Dat is onacceptabel. Uitsluiting staat haaks op waar het voetbal voor staat: miljoenen uiteenlopende mensen samenbrengen.'

Ajax moet melding maken bij KNVB

Voordat de jongen bestraft kan worden, moeten er nog enkele stappen worden gevolgd. Ajax moet bij de KNVB nog melding maken van de gebeurtenis, waarna de bond in actie kan komen en de persoon kan vervolgen. 'Uiteindelijk zal de zogenaamde Commissie Stadionverboden van de KNVB zich dan over de zaak buigen en de straf bij voldoende bewijs officieel opleggen.'

Pak bij Jack's maar liefst 50 of 100x je inzet als Feyenoord wint van Celtic. Lees hier meer!

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties