Spelers Georgië cashen flink dankzij gulle miljardair; zege op Spanje levert dubbele jackpot op

Sportnieuws
donderdag, 27 juni 2024 om 18:30
copyright proshots 25607247
Georgië is één van de verrassende namen in de achtste finales van het EK 2024. Dankzij een knappe 2-0 zege op Portugal in de laatste poulewedstrijd werd de derde plaats veilig gespeeld en mogen de mannen van bondscoach Willy Sagnol zich nu op gaan maken voor het treffen met Spanje. Na afloop van het EK wacht alle spelers in ieder geval een leuke bijkomstigheid.
Bidzina Ivanishvili, tussen 2012 en 2013 premier van het land, heeft een bedrag van tien miljoen euro geschonken aan het nationale elftal. De miljardair, die volgens Forbs een geschat vermogen heeft van ruim 4,5 miljard euro, is zo blij met de prestatie dat hij de knip flink heeft getrokken. En dat is niet alles: mocht Spanje in de achtste finales verslagen wordt loopt de beloning op tot maar liefst twintig miljoen euro.
In poule F kende Georgië een slechte start door met 3-1 te verliezen van Turkije. Het 1-1 gelijke spel tegen Tsjechië zorgde ervoor dat Georgië nog een minieme kans had op plaatsing voor de knock-outfase. Portugal zou verslagen moeten worden en dat leek toch een schier onmogelijke opdracht. Maar door treffers van Khvicha Kvaratskhelia en Georges Mikautadze gebeurde het onwerkelijke. De speler die vorig seizoen door Ajax werd gecontracteerd, maar nu alweer is verkocht aan Metz, is topscorer van het toernooi met drie doelpunten. Zondag neemt Georgië het om 21.00u op tegen Spanje.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties