Spartaanse cultheld gaat Nederland verlaten: 'Deze mogelijkheid moest ik grijpen'

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 12:15
copyright proshots 25321478
Bart Vriends gaat Nederland verlaten. De verdediger zal na acht seizoenen Sparta Rotterdam definitief de deur achter zich dichttrekken. Dat meldt de club via de officiële kanalen.
Voor welke club Vriends gaat spelen, maakt Sparta nog niet bekend. De verdediger moest snel een keuze maken, aangezien zijn contract officieel tot 1 juli liep. Sparta gaf hem tot die datum de tijd om een beslissing over zijn toekomst te maken, anders zou de club de optie tot nog een extra seizoen activeren. In totaal speelde de aanvoerder 215 officiële wedstrijden voor de Kasteelclub.
Vriends is zelf blij dat Sparta hem een nieuwe stap gunt en hij kijkt met trots terug op de afgelopen jaren. 'Ik was in gesprek met de club om langer te blijven en stond daar ook voor open, maar ik heb altijd de wens gehad om een avontuur buiten de grenzen aan te gaan. Nu kwam er een mooie mogelijkheid, die ik moest grijpen. Mijn periode bij Sparta was onvergetelijk; afscheid nemen valt zwaar en ik ga het zeker missen.'

Vriends boegbeeld bij Sparta Rotterdam

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp zal de aanwezigheid van Vriends zeer missen. 'Bart is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een boegbeeld voor de club. Als ervaren speler is hij zowel binnen als buiten de lijnen van grote waarde geweest voor Sparta en heeft hij zijn stempel op de prestaties gedrukt. We hadden hem heel graag langer behouden, maar begrijpen zijn wens om deze stap te maken. Wij wensen hem alle geluk en succes op dit mooie avontuur toe.'

[Update] Vriends vervolgt loopbaan in Australië

Vriends gaat zijn loopbaan zo goed als zeker vervolgen in Australië.  Australische media melden dat Vriends op weg is naar Adelaide United, dat als achtste is geëindigd in de Australische competitie. Het is niet duidelijk voor hoelang Vriends gaat tekenen. Twee jaar geleden was Vriends al dicht bij een transfer naar Australië. Sydney FC maakte toen werk van de komst van de routinier, maar de transfer ketste uiteindelijk af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties