Update | Herstel van gehavende Hongaarse spits kan beginnen na geslaagde operatie

Sportnieuws
woensdag, 26 juni 2024 om 15:35
copyright proshots 25579773
Een ernstige botsing heeft zondagavond plaatsgevonden tijdens de wedstrijd Schotland-Hongarije. Hongaarse spits Barnabas Varga raakte hard in botsing met de verdediging van Schotland. Direct na het incident verzamelden alle spelers zich rond de spits en werd hij afgeschermd van de buitenwereld met doeken.
Hongarije nam een vrije trap en daarbij kwam Varga in aanraking met de Schotse keeper. Hij raakte met zijn hoofd de schouder van Angus Gunn. Na ongeveer zes minuten behandeling werd Varga van het veld gedragen, met doeken om hem heen.
Varga is per brancard van het veld gedragen en de wedstrijd is inmiddels hervat. Zijn huidige toestand is onduidelijk. Vooral de Hongaarse spelers leken bezorgd om Varga's welzijn. Ze ondersteunden het medisch personeel door te helpen met de brancard naar de plaats van het incident, omdat ze vonden dat het niet snel genoeg ging.
Op het moment van het incident stond de wedstrijd nog 0-0. Beide landen moesten winnen om kans te maken op een plek bij de laatste zestien. In diepe blessuretijd maakte Hongarije alsnog de 0-1 en houdt het dus kans op de achtste finales.

Einde EK

Update | 24 juni, 15:00h: Varga heeft aan het ongeval op het veld meerdere botbreuken in zijn gezicht en een hersenschudding overgehouden. Kort na de wedstrijd nam de Hongaarse bond de grootste angst over de toestand van de spits weg, door te melden dat zijn toestand naar omstandigheden stabiel was. De UEFA bevestigde dit later middels een eigen statement. Een dag na de wedstrijd blijkt dus wel dat de speler zwaar letsel aan de botsing heeft overgehouden. Varga wordt geopereerd en zal zeker niet meer in actie komen als Hongarije door mocht gaan.
Aanvoerder Dominik Szoboszlai laakte na afloop van de wedstrijd de traag op gang gekomen hulpverlening. 'Ik weet niet of het protocol inhoudt dat mensen niet het veld op mogen als er hulp nodig is, want dan moet er iets veranderen', sprak hij nadien. 'De hulpverlening moet veel sneller'. De Liverpool-middenvelder voegde eraan toe dat hij als een van de eersten ter plaatse was (en flink was geschrokken, red.), en dus op moest passen om niet te haastig kritiek te uiten.

Herstel kan beginnen

Update II | 26 juni, 15:35u: De rap geplande operatie van Varga is geslaagd. Dit betekent dat de spits aan zijn herstel kan gaan werken. Op woensdag werd hij ontslagen uit het ziekenhuis.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties