Scheidsrechter maakt geen vrienden bij toeschouwers na misleidende VAR-boodschap

Sportnieuws
maandag, 24 juni 2024 om 9:00
copyright proshots 25244898
De scheidsrechter en de VAR zijn nog altijd niet onomstreden. Zo ook niet in de Amerikaanse voetbalcompetitie. Het duel in de MLS tussen St. Louis City en Atlanta United kende een opmerkelijke gebeurtenis waarbij de arbiter van dienst geen vrienden heeft gemaakt met de supporters van de thuisclub.
Vlak voor rust leek St. Louis City op een 1-0 voorsprong te komen. Doelpuntenmaker João Klauss leek buitenspel te staan en de grensrechter gooide daarom zijn vlag in de lucht. De VAR kwam echter op de lijn en die riep scheidsrechter Filip Dujic naar het scherm aan de zijkant van het veld.
In de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie licht de scheidsrechter de fans in van de beslissing middels zijn microfoon die verbonden is met de speaker in het stadion. Dujic bracht tienduizenden fans in extase met zijn mededeling. 'In de herhaling bleek dat er geen sprake was van buitenspel', dolle vreugde op de tribunes, maar dat was van korte duur.
Dujic bleek echter nog niet klaar te zijn. 'In de aanloop naar het doelpunt werd er wel een overtreding gemaakt. Definitief besluit: een vrije trap.' De supporters van de thuisploeg konden de manier waarop Dujic de boodschap bracht niet waarderen en trakteerden de scheidsrechter op een hels fluitconcert. Het duel eindigde in 1-1.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties