Saoedische dokters stonden versteld bij intake Sainz: 'Hoe lang heb je dit al?'

Sportnieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 20:54
carlos sainz
Carlos Sainz heeft kort teruggeblikt op zijn weekend in Saoedi-Arabië dit seizoen. De Ferrari-coureur had last van een acute blindedarmontsteking en moest tijdens het raceweekend onder het mes. Sainz kwam uiteindelijk net op tijd naar het ziekenhuis om zichzelf te laten behandelen, want de dokters gaven aan dat hij het risico liep op een opengebarsten blindedarm, wat dodelijk had kunnen zijn voor de rijder.
Het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië werd voor het team van Ferrari in één klap heel hectisch. Bij het team was het al bekend dat Sainz zich niet lekker voelde, maar het ging van kwaad tot erger voor de Spanjaard. Het raceweekend voor Saoedi-Arabië verliep nog prima voor Sainz, aangezien hij als derde over de streep kwam in Bahrein. Op de donderdag was die goede race echter het laatste waar de Ferrari-coureur op dat moment aan dacht.

Lang gewacht

'Ik had hoge koorts en kon niet stoppen met naar de wc gaan. Ik was al 24 uur erg ziek', zegt Sainz in de Nude Project-podcast. De coureur slaagde erin om zijn koorts en diarreeklachten te verlagen door wat pillen te slikken, waardoor hij vrijdag de trainingen kon afwerken. Dat werden uiteindelijk wel zware kilometers voor de coureur van Ferrari. Het Jeddah Corniche Circuit staat immers bekend om zijn uitdagende karakter. 'Ik heb enorm geleden', geeft Sainz aan.
Op zaterdag besloot Sainz toch naar het ziekenhuis te gaan, waar hem werd verteld dat hij een blindedarmontsteking had. De coureur moest geopereerd worden, maar dat had eigenlijk al uren eerder moeten gebeuren. 'Hoe lang heb je dit al?, vroegen de dokters. Ik zei dat ik er al twee dagen last van had en ze zeiden: Je bent gek, want als de blindedarm openbarst, loop je het risico te sterven en is de operatie drie keer zo lang.'

Sterke vervanger

Het was uiteindelijk niet mogelijk voor Sainz om de race in Saoedi-Arabië te rijden, waardoor Oliver Bearman zijn plek over mocht nemen. Dat deed de jonge Britse coureur verdienstelijk, aangezien hij als zevende wist te eindigen. Het was nog maar de vraag of Sainz op tijd hersteld zou zijn om de Grand Prix van Australië te verrijden. Uiteindelijk kon de Spanjaard instappen en wist hij, mede dankzij een uitvalbeurt van Max Verstappen, de race in Melbourne te winnen.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties