[Samenvatting] Ten Hag duidelijk na blamage: 'Het is armoedig en onacceptabel'

[Samenvatting] Ten Hag duidelijk na blamage: 'Het is armoedig en onacceptabel'

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begon voortvarend voor Manchester United met een klinkende 4-0 zege op Liverpool. Met frisse moed werd onder leiding van de nieuwe trainer Erik ten Hag gestart aan een nieuwe periode, maar na twee speelrondes in de Premier League staat de ploeg op een beschamende laatste positie met nul punten en een negatief doelsado van -5. Ten Hag was na afloop tegenover alle media duidelijk. "Ik had alle spelers halverwege kunnen vervangen", aldus de oefenmeester in gesprek met BBC.

Met de nieuwe aanwinsten Christian Eriksen en Lisandro Martinez begon Manchester United aan het duel met Brentford. De omstreden sterspeler Cristiano Ronaldo kreeg eveneens een basisplaats van de Nederlandse trainer. Echter bij rust was alle hoop al vervlogen en keek United tegen een 4-0 (!) achterstand aan. Persoonlijke fouten van doelman David de Gea gingen aan de eerste twee doelpunten vooraf, maar Ten Hag zag nog iets wat hem meer zorgen baart. "We maken exact dezelfde fouten als in het voorgaande jaar. Het lijkt wel alsof de spelers dit nog steeds niet kwijt zijn en vast blijven in hun patroon", verklaart Ten Hag tegenover de BBC.

"Het was armoedig, Ik had alle spelers bij rust kunnen wisselen. Ik wil gedrevenheid zien, maar de spelers vervallen in hun oude fouten. Ik ben verantwoordelijk en het proces waarin we zitten is zwaar, maar ik geef niet op", aldus de strijdvaardige Ten Hag. Het elftal is nog grotendeels hetzelfde als een jaar geleden waarin het zwalkend het seizoen doorkwam. De fans vinden het onbegrijpelijk dat verdediger Harry Maguire nog altijd wordt opgesteld en zelfs de aanvoerder is van het team. Met de komst van Ten Hag hadden de supporters gehoopt dat er een frisse wind door de selectie zou waaien en het elftal volledig op de schop zou gaan. Dat is tot op heden nog niet gebeurd en de roep om versterkingen wordt luider en luider.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.